Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Şişecam da Hazineye Devredilmeli!

Moldova ziyareti dönüşünde soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İş Bankası'nın ardından Şişecam'ın da hazineye devredilmesi gerektiğini söyledi.

20.10.2018-12:26 - (Son Güncelleme: 20.10.2018-12:27) Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Şişecam da Hazineye Devredilmeli!

İki günlük Moldova ziyareti dönüşünde gazetecilere açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin İş Bankası hisselerinin Hazine’ye devri hususunda çalışmaların sürdüğünü söyledi.

İş Bankası hisseleri ardından sırada Şişe Cam'ın olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bir başka şey daha var: Türkiye Şişe Cam... İş Bankası’nın girişimi. Dolaylı olarak bu nereye gidiyor? Onlara da (CHP) gidiyor. Yani, Şişecam’dan da Hazine’ye gelmesi lazım olan pay var" dedi.

Erdoğan özetle şunları söyledi:

Ben vazifemi yaptım. Nedir benim vazifem? Bu işi arkadaşlarıma ifade ettim. “Çalışmanızı yapın, Parlamento'ya taşıyalım” dedim. Şu anda başta Adalet Bakanım olmak üzere birçok hukukçu arkadaşlarımızı görevlendirdik. CHP direnebilir. Bir defa neye direneceksin? Senin malın, mülkünse niye direneceksin? Yani, bunlar da kendilerinin malı mülkü olmadığına inanıyorlar, onun için şimdi direnmenin yollarını arıyorlar. Tabi, bizim buradaki yapacağımız iş, bu halkın hakkını alıp sahibine vermek. Bu milletin hakkı olan bir şeyin gideceği yer neresi? Hazine… Yani, biz burada kalkıp da AK Parti'ye gelsin diye bir uğraşımız var mı? Yok… “Bu halkındır ve Hazine'nindir” diyoruz. Ha bunun haricinde burada bir de olsa olsa, hukukçu değilim fakat bunu söyleyen arkadaşlarım da var. Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu konuşuluyor deniyor yasal düzenlemede. İşte 1933'te yapılmış bir kanuni düzenleme var. Ardından 1966'da yapılmış.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal