Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı! Hukuk Fakülteleri 5 Yıla Çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yargı Reformu Stratejisi Programı'nda konuştu. Erdoğan konuşmasında tutuklamayı istisnai bir durum olarak gördüklerini ve tutuksuz yargılanmanın esas olduğunu söyledi.

30.05.2019-15:04 - (Son Güncelleme: 30.05.2019-15:47)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Yargı Reformu Stratejisi Programı'nda önemli açıklamalar yaptı:

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Yargı Reformu Strateji Belgemiz iki temel anlayış üstüne oturuyor. Birincisi hak ve özgürlüklerdir. Demokrasinin sağlamlaştırılması hak ve özgürlüklerin genişletilmesi amacı vardır. İfade özgürlüğünün geliştirilmesi için yeni yaklaşımlar ortaya koyuyoruz. Tutuklama tedbirinin ölçülü kullanımına dönük yeni adımlar atıyoruz. Önleyici ve koruyucu hukukun da sisteme kazandırılması önceliklerimiz arasında. Uyuşmazlıkların mümkün olduğunda alternatif yöntemlerle çözülmesi de önceliklerimiz arasında. Tutuklamayı istisnai tedbir olarak kabul ediyoruz. Tutuksuz yargılanmayı asıl yöntem olarak görüyoruz.

İkinci amaç başlığı yargı bağımsızlığı ve şeffaflığının geliştirilmesidir. Mevcut tayin sistemi mesleki verimliliği kötü etkiliyor. Düzenleme ile hakim ve savcıların mesleki teminatlarının daha da kuvvetlendirilmesini amaçlıyoruz. Hakimliğe ve savcılığa girişteki mülakat ekibini genişletiyoruz. Disiplin cezalarını da tekrar belirliyoruz. 2010 senesinde yapılan anayasa değişikliği ile meslekten ihraçta yargı yolu açıldı. Diğer disiplin kurulu kararları içerisinde başvuru yapma hakkı gelecek.

HUKUK FAKÜLTELERİ 5 YILA ÇIKIYOR

Hukuk fakültelerinin eğitim süresi ve başarı ölçütünü tekrar belirliyoruz. Eğitim süresinin 5 seneye çıkarılmasını öngörüyoruz. Hakim ve savcılık için özel meslek sınavlarına girilmesi gerekecek."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal