Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı ile Telefon Görüşmesi Yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında düzenlenen telefon görüşmesinde Suriye meselesi ve ikili ekonomik ilişkiler değerlendirildi.

22.02.2019-10:26 - (Son Güncelleme: 22.02.2019-10:21) Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı ile Telefon Görüşmesi Yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında düzenlenen telefon görüşmesinde Suriye meselesi ve ikili ekonomik ilişkiler değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Söz konusu görüşmede ikili ilişkiler ve Suriye konusu ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı, Erdoğan ve Trump'ın telefon görüşmesine dair açıklamada bulundu.

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti." ifadelerinin yer aldığı açıklama şu şekilde:

SURİYE MESELESİ

"Görüşmede ikili meseleler ve Suriye'de yaşanan son gelişmeler ele alınmış, siyasi sürecin desteklenmesinin önemi vurgulanmış ve terörün her türüne karşı mücadelede ortak kararlılığın altı çizilmiştir."

"Cumhurbaşkanımız ülkemizin stratejik ortağıyla yakın ilişkilerini devam ettirme niyetini tekrardan teyit etmişlerdir."

ABD ASKERLERİNİN SURİYE'DEN ÇEKİLMESİ

"İki başkan, ABD'nin Suriye'den çekilme kararının müşterek çıkarlara uygun ve ortak hedeflerine zarar vermeyecek şekilde uygulanması konusunda mutabık kalmışlardır."

75 MİLYAR DOLARLIK HEDEF

"Son olarak ikili ekonomik ilişkilerin daha da ilerletilmesi ve 75 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşma noktasında mutabık kalınmıştır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal