Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'u İncirlik ile Tehdit Etmiş

ABD Başkanı Trump'ın siyasilerin baskılarına karşın Türkiye'ye S-400'ler hususunda yaptırım uygulamada "tereddüt" etmesine sebep olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile G-20 zirvesinde yaptığı toplantı gösterildi. Kaynaklara göre Erdoğan, Trump'ı hem övdü, hem de NATO ve İncirlik ile tehdit etti.

25.07.2019-11:20 - (Son Güncelleme: 25.07.2019-11:15) Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'u İncirlik ile Tehdit Etmiş

Beyaz Saray'da Cumhuriyetçi senatörlerle gerçekleştirilen Türkiye ve S-400 gündemli 'gizli' toplantının ayrıntılarını bildiren NBC, Donald Trump'ın yaptırımlar hususunda 'esneklik' istediğini söyledi.

Senatörlerin haricinde Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın yaptırım hususunda bastırmasına karşılık Trump'ın daha 'yumuşak' bir tutum seyretmesindeki gerçek sebebin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile G-20 Zirvesi'nde yaptığı görüşme olduğu öne sürüldü.

İki liderin görüşmesi hakkında bilgi sahibi olan dört kaynağa dayandırılan habere göre bu görüşmeden Erdoğan Trump'ı hem pohpohladı hem de cevap vermekle tehdit etti.

"NATO'DAN ÇEKİLİRİZ, İNCİRLİK'İ KAPATIRIZ"

NBC'nin aktardığına göre, ABD'nin yaptırımları hayata geçirmesi halinde Erdoğan, 'misillemede bulunacaklarına yönelik pek çok tehditte' bulundu.

Kaynaklara göre bu tehditler arasında, NATO'dan çekilmek ve ABD'yi Türkiye'deki İncirlik Üssü'nden çıkarmak yer aldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal