Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 935 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nda 935 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

05.02.2018-12:26 - (Son Güncelleme: 05.02.2018-12:06) Cumhurbaşkanı Erdoğan: 935 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Cumhurbaşkanı, Vatikan ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

935 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Zeytin Dalı Harekatı'nda 935 teröristin etkisiz hale getirildiliğini açıklayan Erdoğan, CHP'lilerin ÖSO'ya tepki göstermeleri ve Esad'la görüşülmeli açıklamlarına tepki göstererek: "CHP'nin yaklaşımı milli ve yerli değil. YPG'nin yaklaşımı neyse odur. İl başkanlıklarına getirdikleri kişilerin yaptığı açıklamaları gördük. 1 milyon kişinin ölümüne neden olmuş bir kişiyle, bizi bir araya getirecek kişinin siyasette ne işi olabilir. Şu anda Zeytin Dalı Operasyonumuzu sulandıran bir kişinin, Türk siyasetinde milli ve yerli yeri olamaz. O na da gereken cevabı milletimiz verecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi bir ziyaret için Vatikan'a gidiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Francis'in Kudüs tavrını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vatikan ziyaretinin ardından Roma'da İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'yla çalışma yemeğinde bir araya geleceğini ve İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ile görüşeğini söyledi.

CHP'nin ÖSO'ya yönelik açıklamalarıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "CHP'nin yaklaşımı ne milli ne yerli. PKK'nın yaklaşımı ne ise CHP'nin de odur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

İadeyi ziyareti gerçekleştiriyoruz. Ortak insani değerlere dikkat çekilmesi bağbında önemli bir fırsat olarak görüyorum.

Özellikle Kudüs konusundaki tavrını memnuniyetle karşıladık. Kendisi ile bir kaç telefon görüşmem oldu. Yapacağımız görüşmelerde Filistin, Kudüs Suriye, mülteci konularını da ele alacağız. 

Terör örgütlerinin eylemleri ile bu tür ırkçı saldırılar arasında hiç bir fark yoktur. Türkiye zulme uğrayan herkesin sığınağı olmuş bir ülkedir. Hiç bir sıkıntı olmadan, ibadetlerini serbestçe yerine getirebiliyorlar. Biz bu özgürlüğü korumakta kararlıyız.

İtalya Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile de bir araya geleceğim. İtalya ikili ilişkilerimizin mükemmel olduğu bir dost ülkedir.

Görüşmelerimizde siyaset, ekonomi ve savunma sanayi konularını masaya yatıracağız. 

Türkiye asırlardır inançlarından dolayı saldırıya uğrayanların sığınağı olmuştur. Biz ülkemizdeki özgürlük ortamını korumakta ve güçlendirmekte kararlıyız. Bu yüzden Vatikan'a yapacağım ziyaret çok önemlidir.

Ülkemizin DEAŞ ve PKK'ya karşı yürüttüğü operasyonlarda muhataplarımızı bilgilendireceğiz. Ayrıca bölgedeki gelişmeleri ele alacağız.

Zeytin Dalı Harekatı'nda sağlanan başarıları ve son durum hakkında bilgi vereceğiz. 935 terörist etkisiz hale getirildi.

Roma'ya ziyaretim sırasında İtalya'nın önde gelen iş çevreleriyle de bir araya geleceğiz. İtalya ile ticaret hacmimiz geçen yıl 20 milyar dolara yaklaştı ancak iki ülkenin potansiyeli bunun katbekat üzerindedir. 2020 yılında 30 milyar dolara taşımayı hedefliyoruz. Ziyaretim sırasında bu hedef doğrultusunda atılacak ikili adımları da görüşeceğiz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;