Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Sebebiyle Koltuğunu 12 Yaşındaki Fatih'e Devretti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan kutlamaları dolaysıyla makamını bir günlüğüne 12 yaşındaki Fatih Mintaş'a devretti. Mintaş'ın sorulara verdiği cevaplar gülümsetti.

23.04.2018-17:45 - (Son Güncelleme: 23.04.2018-17:35) Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Sebebiyle Koltuğunu 12 Yaşındaki Fatih'e Devretti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan makamını 12 yaşındaki 6'ıncı sınıf öğrencisi Fatih Mintaş'a devretti. Küçük Cumhurbaşkanı Fatih Mintaş'ın gazetecilere verdiği cevaplar gülümsetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladı. Bugün Cumhurbaşkanlığı koltuğuna çocuklardan Fatih Mintaş geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuk Cumhurbaşkanı Mintaş'a 'Başkan' diye hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük Cumhurbaşkanı Fatih Mintaş'ın açıklamasının sonrasında "Fatih adıyla müsemma olur. Yalnzıca umarım adıyla kalmaz. Çok önemli. Bundan sonraki dönemde amacımız nitelikli insan yetiştirmek. Sizler bizim adayımızsınız. Bunun için başarınız bizim için başarı olacaktır. Bundan sebep size çok inanıyoruz. Başarınızla gurulanacağız. Bunu mutlaka bilmek istiyorum. Sizlerin gözlerindeki şu ışıltılar benim ileriye olan ümidimi artırıyor. Hele hele sayın Cumhurbaşkanının gözündeki parıltı. Tebrik ediyorum" dedi.

Küçük Cumhurbaşkanı Fatih Mintaş'a yöneltilen sorular şöyleydi:

Seçim çalışmalarında özellikle çocuklarına dönük özel bir kampanyanız olacak mı?

-Özel vaadim tam o husuta pek bir bilgim yok. Çocukları kalifiye yetiştirmek olacaktır. Teşekkür ederim

Seçimin ardından Suriye'deki çocuklar için ne yapacaksınız?

-Bizimle beraber gülmeleri, oynamaları için çalışma yaparım.

Beşiktaş-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar konusunda ne düşünüyorsunuz?

-İlk olarak bu kötü bir olay. Tabi ki şiddet olması kötü. Bizdeki hedef sıfır şiddet. Maçlarda insanlar rakiplerine daha saygılı olabilirler.

-Sizin çok yoğun temponuz var. Torunlarınızla acaba bir 23 Nisan kutlaması oldu mu?'

Fatih'in "Ben kardeşimin genel provasını izlemiştim. Onunla vakit geçirmeye uğraşıyorum, torunum olmadığı için" açıklaması herkesi güldürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 torunu olduğunu açıklayınca Fatih "Maşallah. Benim anneannemin de 8 tane torunu var" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise soru üzerine "Ben Ankara'dayım torunlar İstanbul'da. 23 Nisan'ı bir gün evvel İstanbul'da kutlamış oldum" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal