Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Türk İşbirliğinin Mimarı Kitabının Tanıtımında Yerini Aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kazakistan'ın kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev hakkında yazılan makalelerden oluşan "Türk İşbirliğinin Mimarı" kitabının tanıtımına katıldı.

27.09.2019-18:47 - (Son Güncelleme: 27.09.2019-18:44) Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Türk İşbirliğinin Mimarı Kitabının Tanıtımında Yerini Aldı

Türk Konseyi'nin kurulduğu Nahçıvan Anlaşması'nın imzalanmasının 10'uncu yıl dönümü dolayısıyla Uluslararası Türk Akademisi tarafından hazırlanan kitabın tanıtımı Kazakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinde yapıldı.

YALÇIN TOPÇU KONUŞMA YAPTI 

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, sözlerine 26 Eylül Türk Dili Bayramı'nı anarak başladı.

KONUŞMASINDA ŞU İFADELERE YER VERDİ:

Avrupa'dan Çin'e, Rusya steplerinden Yemen çöllerine, Balkanlar'dan Afrika'nın derinliklerine çok geniş bir coğrafyada konuşulan, müşterek mazimizi ve muazzam kültürümüzü ifade eden Türkçemiz, Millet-i Vahide olmamızın teminatıdır. Türk Dil Bayramımız kutlu olsun.” Dedi. Topçu, sözlerini 3 Ekim 2009'da Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyinin Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan Cumhuriyeti arasında imzalanan Nahçıvan Anlaşması'na getirerek o günün aynı zamanda 3 Ekim Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü olduğunun altını çizdi. Topçu Türk Keneşine bu yıl katılma kararı alan Özbekistan'a da atıfta bulunarak, “Medeniyet beşiğimiz Özbekistan aramıza hoş geldi. İnşallah ata yurdumuz, kemik kardeşimiz Türkmenistan'ı da aramıza bekliyoruz” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın. 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal