Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Cumhurbaşkanı Adaylığı İçin Başvuru Süresi Tamamlandı

Seçmen tarafından verilecek 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyenler için başvuru süresi şu an itibariyle tamamlandı. Dün ve bugün 4 siyasi parti lideri 100 bin imza toplamak şartıyla Cumhurbaşkanı adayı olmak için YSK'ya başvuru yaptı.

02.05.2018-17:28 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-17:28) Cumhurbaşkanı Adaylığı İçin Başvuru Süresi Tamamlandı

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne ile ilgili seçim takviminde seçmen tarafından 100 bin imza ile  Cumhurbaşkanı adayı gösterilmek isteyenlerin 1-2 Mayıs tarihlerinde YSK'ya başvurması gerekiyordu.

Dün ve bugün 4 siyasi parti lideri, 100 bin imzayla şartı ile Cumhurbaşkanı adayı olmak için YSK'ya başvurdu.

Yüksek Seçim Kurulu’na dün ilk olarak Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek aday başvurusu yaptı. Bugün ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz başvuru yaptı

Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin seçmen tarafından aday gösterilmek isteyenlerin adaylık başvurularını incelemesinin ardından eksiklikleri ve adaylıkları reddedilenleri belirleyip bu adaylara saat 23.00'e kadar bildirecek.

İMZA 4-9 MAYIS ARASINDA

Seçim takvimine göre, seçmen tarafından 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı gösterilecek isimler için imza verme işlemi 4-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Vatandaşlar, aday göstermek istedikleri isim için bağlı bulundukları ilçe seçim kuruluna imza vermeleri adaylar için yeterli olacak.

Belirlenen süre içinde 100 bin seçmen tarafından teklif edilen kişiler, kısa süre içerisinde geçici aday listesinde gösterilecek.

Seçmen sadece Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan ilanda belirtilen adaylardan bir tanesi için ve bir kez teklifte bulunabilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;