Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Yılbaşı Hakkında Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığı, yılbaşı yaklaşmışken bir Cuma hutbesi yayımladı. Müslüman olarak yılbaşına bakış açısı hakkında yayımlanan hutbede neler var? Sizler için derledik.

12.07.2019-09:26 - (Son Güncelleme: 17.12.2021-15:09)

Diyanet İşleri Başkanlığı, yılbaşına sayılı günler kala yayımladığı Cuma hutbesinde Müslümanların yılbaşına nasıl bakması gerektiği üzerinde duruldu. Müslüman, Dinî ve Ahlaki Değerleriyle Yaşar başlıklı cuma hutbesinde “Müslümanların dinde yeri olmayan sembolleri, eğlence biçimlerini, tutum ve davranışları benimsememesi gerektiği" denildi. İşte detaylar…

81 İLDEKİ CAMİLERDE OKUTULACAK

Müslüman, Dinî ve Ahlaki Değerleriyle Yaşar başlıklı Cuma hutbesi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlandı. Hazırlanan hutbe 81 ilde camilerde okutulacak. Dinde yeri olmayan eğlence biçimleri ve davranışların benimsenmemesi ana fikirli hutbenin devamında da benzer ifadeler yer alıyor.

Hutbede, “Kimliğini muhafaza eden bir Müslüman, popüler kültürün girdabında kaybolmaz. Başka dünyalara ait yaşam tarzlarını bilinçsizce taklit etmez. Dinimizde ve sahih geleneğimizde yeri olmayan sembolleri, eğlence biçimlerini, tutum ve davranışları benimsemez. Bunun, Müslüman kimliğini zedelediğini, toplumu ve gelecek nesilleri dinine, tarihine ve değerlerine yabancılaştırdığını bilir” denildi.


HZ. MUHAMMED’İN HADİSİ HATIRLATILDI

Cuma hutbesinde yılbaşı kutlamaları için Hz. Muhammed’in hadisi hatırlatıldı. Buna göre “Hz. Muhammed'in bir hadisinde kim bir topluluğa benzemeye çalışırsa, o da onlardandır deniyor. Yani bir kimse, kendi değerlerini yaşamak ve yaşatmak yerine başkasına özenir, onun inanç ve adetlerini benimserse, sonunda onlar gibi düşünmeye ve onlar gibi yaşamaya başlar. Zira maddi ve fiziki benzeşmenin manevi sonuçlar doğurması kaçınılmazdır" denildi.

Hz. Muhammed’in hadisinin merkeze alındığı hutbe "O halde, Rabbimize, insanlığa ve gelecek nesillerimize karşı sorumluluğumuzun bilincinde olalım. Kur’an’a ve sünnete sımsıkı sarılalım. Hayatımızın her alanında İslam ahlakını ve terbiyesini kuşanalım. Yaratılış gayemizden uzaklaştıran, kültür ve medeniyetimizi yozlaştıran her türlü söz, anlayış ve davranıştan uzak duralım. Unutmayalım ki toplumlar, dinî ve ahlaki değerleriyle ayakta durur ve bu değerlerden beslenen şuurla yaşarlar" sözleriyle bitirildi.

GEÇEN SENE DE YILBAŞI HAKKINDA HUTBE YAYIMLANMIŞTI

Diyanet İşleri Başkanlığı, geçen sene de benzer bir hutbe yayımlamıştı ve 81 ilin camisinde okutulmuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı, geçen yılbaşı öncesi son Cuma hutbesinde de alkollü içki kullanımı hakkında ifadelere yer verilmişti. Buna göre; "İçki: Kötülüğün Zehirli Arkadaşı" isimli hutbede içkinin yol açacağı kötülükler hatırlatılmıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl yılbaşı öncesinde hutbesinde bu konuya ver veriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal