Cübbeli Ahmet'e Hakaret Eden Orhan Aydın'a Para Cezası Verildi

Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'ye hakaret eden tiyatro sanatçısı Orhan Aydın'a 3 bin 500 lira para cezası verildi.

19.01.2019-14:49 - (Son Güncelleme: 19.01.2019-14:39) Cübbeli Ahmet'e Hakaret Eden Orhan Aydın'a Para Cezası Verildi

Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, 2016 senesinde "Nişantaşı kaşarları vatandaşlıktan çıkarılsın" diyen Ahmet Mahmut Ünlü için "Susturun bu soysuz iti" dediği suçlaması ile yargılandığı davada para cezasına çarptırıldı.

HAKARET ETTİĞİ GEREKÇESİYLE PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI

Sol'un aktardığına göre, Bakırköy 23. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada mahkeme Orhan Aydın'ın 'hakaret' suçundan Türk Ceza Kanunu'nun 61. maddesi gereğince adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi.

"YANMAYAN KEFEN SATANA 'SOYSUZ İT' DEDİM SUÇSUZUM"

Orhan Aydın savunmasında, "Şikayetçi şahsı ben ilk defa Levent Kırca'nın televizyon skecinde tanıdım. Ardından bütün ülke bu şahıs hakkında onlarca haber okudu. İnsanların inançlarını kullanarak bunun üstünden ticaret yapan bir simsarla karşı karşıya olduğumuzu fark ettik. İsmailağa isimli cemaatin bir idarecisi olduğunu öğrendik. Türk Dil Kurumu sözlüğünde soysuzun, soyu tükenmiş, yozlaşmış, toplumsal olarak kötüye giden manalarına geldiğini görüyoruz. Yanmayan kefen, yangından ve depremden koruyan su satan bu şahsa 'soysuz it' sözcüklerini kullandım. Suçsuzum, beraatıma karar verilmesini talep ederim" demişti.

"3 BİN 500 LİRA CEZALANDIRILDIM"

Karara kişisel Twitter hesabından tepki gösteren Aydın, "Cübbeli Ahmet lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü adlı zata (hakaretten) toplam 3,500 Lira ile cezalandırıldım. Zaman, din simsarlarının "okunmuş terlik, tükürülmüş sakal kılı" satışını cami avlusundan yapanların zamanı! Oysa gerçek tıpkı kral gibi çırılçıplak" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal