Covid-19'un Turizme Etkisi

Covid-19'un turizme etkisi kapsamında detaylı incelemeler yapıldığında en çok etkilenen sektörlerden biri olduğu net olarak görülüyor. Salgının temel detaylarına bakıldığında ise yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı olan turistlerin ne derece seyreldiği anlaşılıyor. Salgının turizme etkilerine dair merak edilenler…

09.06.2020-16:12 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-16:03) Covid-19'un Turizme Etkisi

Turizm Neden Bu Kadar Net Etkilendi?

Covid-19'un turizme etkisi ile alakalı incelemeler yapıldığı zaman özellikle şu hususlar karşımıza çıkıyor;

  • Salgının bulaşıcılığının minimum seviyeye düşürülmesi için gerekli olan tedbirler sorunsuz şekilde alınmaya devam ediyor.
  • Bu alanda uluslar arası giriş çıkışların kapatılması temelde belirlenen hususlardandır. Ayrıca ülke içerisinde de direkt olarak seyahat kısıtlamaları getirilmiştir. Bu seyahat kısıtlamaları ile salgının yoğun olduğu illerden yoğun olmadığı illere akışlın engellenmesi ana amaç olarak belirlenmiştir.
  • Turizm bölgeleri tam da sezonun başladığı Nisan aylarında boş ve sessiz kalmıştır. Virüsün etkisini yitirmesi ile kişilerin nasıl bir dönüş yaşayacakları ve vatandaşın gerçekten tatil yapacak kadar kendini güvende hissedip hissetmeyeceğinin de dile getirilmesi gerekir.
  • Turizmde alınan önlemler ile beraber 1 Haziran itibari ile sezonun açılacağı dile getirilmiştir. İlerleyen günlerde insanların tatil yörelerine gitmeyi ne oranda kabul edeceği ya da ne oranda talep gösterecekleri de merakla beklenen durumlardandır.

Turizm işletmelerinin kendini toparlayabilmesi için uygun alt yapı ve kredi destekleri de sunuluyor. İşletme sahiplerinin derin bir nefes alması için devlet tarafından sunulan kredilerin oranlarının da oldukça düşük seviyede olduğunu belirtmek gerekiyor.

Yeni Normallerde Tatil Yörelerinde Nelere Dikkat Edilecek?

Covid-19'un turizme etkisi ile alakalı olarak normalleşme sürecinde iyileşme adımları bekleniyor. Peki bu süreç içerisinde hem personelin hem de genel manada vatandaşların haklarının muhafaza edilmesi için sağlıklarının korunması için alınan tedbirlerden bazıları şu biçimde sıralanıyor;

  • Normalleşme sürecinde sosyal mesafe en temel kavramlarımızdan bir tanesi olacak.
  • Sosyal mesafe ideal olarak 1.5 metre olarak belirlenmiştir.
  • Bunun yanı sıra maske kullanımı gibi detaylara da dikkat edilmesi gerekiyor. Önlemler bir arada alındığı zaman ancak olumlu etkisini görme ve salgının yayılımını engellemede etki sahibi olacağı belirtilmelidir.

Bu detaylara bakıldığı zaman salgın tehlikesinin ortadan kalkmadığı sadece belirli tedbirler ile artık normal hayatın başlaması gerektiği anlaşılıyor. Normalleşme süreci aracılığı ile vaka sayılarında nasıl bir değişim olacağı da merak ile bekleniyor.

Kredi Desteği Yeterli Mi?

Kredi desteği sunulmaya devam ediyor. Alınan tedbirler kapsamında işletmelerin olumlu manada gelişim göstermesi için çaba sarf edilmeye devam ediyor. Kredi oranları düşürülerek işletme sahiplerinin turizmin gerilemesindeki olumsuz etkiden en az seviyede etkilenmesi için çaba sarf edilmektedir. Kredi desteğinin yeterli olup olmadığı ise yaz sonu işletmelerin genel kapanma oranları ve işsizlik oranları ile daha net bir biçimde anlaşılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal