Covid-19 Ücretsiz İzin Bildirim Formu

Covid-19 ücretsiz izin bildirim formu doldurarak kişilerin bu süreçte rahatsızlıkları dolayısıyla risk grubu olmalarından dolayı iş hayatlarına devam etmeme gibi biri hakları bulunuyor. Bu alanda tüm gelişmeleri sizin için bir araya getirdik!

09.06.2020-13:35 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-13:25) Covid-19 Ücretsiz İzin Bildirim Formu

Kamu işletmelerinde risk grubunda yer alan kişilere ücretli izin hakkı verilirken, özel işletmelerde ise kişilerin kesinlikle ücretsiz izin için form doldurması gerekir. Konuya ilişkin detaylar haberimizin içeriğinde…

İzin Formu Nasıl Doldurulmalıdır?

Covid-19 ücretsiz izin bildirim formu doldurulurken verilen tüm bilgilerin güncel olması gerekiyor. Bu bilgilerde herhangi bir hata meydana geldiği zaman sorumluluk direkt olarak başvuru yapan kişiye ait olacaktır. Hem formun doldurulması hem de geçerliliğin sağlanması ile alakalı olarak tüm detaylara hakim olmanız gerekir. Kontrol etmek en mantıklı yol olacaktır.

Sahte belge sunulması ya da gerekçesiz bir biçimde izin kullanılmaya çalışılması gibi durumlar fark edildiği zaman bu sorumluluğun direkt olarak size ait olacağını da bilmelisiniz. Hatta hakkınızda idari işlemler de uygulanabilir.

Kamu İşletmelerinde İzin Prosedürü Nasıl İşliyor?

Covid-19 ücretsiz izin bildirim formu doldurulma sürecinin yanı sıra devlet işletmelerinde izin prosedürünün ve pandemi sisteminin nasıl işlediği ile alakalı da net bir biçimde bilgi sahibi olmalısınız;

  • Kamu işletmelerinde Corona salgınının başladığı dönemden normalleşme sürecinin başladığı döneme kadar kronik hastalığı olan kişileri idari izinli sayıldığının belirtilmesi gerekiyor.
  • Kronik rahatsızlığı olan kişilerin Covid 19 virüsünden muzdarip olması durumunda sağlıklı bir bünyeye sahip olan kişiler ile kıyaslandığı zaman daha zor atlattıkları ve hatta hayati risklerinin olduğunun da belirtilmesi gerekiyor.
  • Salgın süresince kronik rahatsızlığı olan kişilerin kendilerini daha kolay bir biçimde korumaları için bu alanda gerekli olan tüm adımların kamu kurumları tarafından atıldığı da fark ediliyor.
  • Tabi ki durumun suiistimal edilmemesi için kronik rahatsızlığı olan kişilerin direkt olarak rapor ile bu durumu kanıtlamaları istenmektedir.

Özel sektör ve kamu işletmelerinin kıyaslanması durumunda kamu işletmelerinde pandemi sürecinin daha rahat geçirildiği ve hastalığı olan kişilere ücretli izin verilmesi sebebi ile kişilerin ekonomilerinin de olumsuz manada etkilenmediğinin dile getirilmesi gerekiri.

Esnek Çalışma Sistemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

İdari izinin yanı sıra esnek çalışma saatleri hakkında da bilgi sahibi olmalısınız. Yoğun bir çalışma temposunun yanı sıra ortamda bulunan insan sayısının azaltılması için büyük çaba sarf edilmektedir. Bu noktada bir grup çalışanın haftanın belirli günlerinde gelmesi kalan günlerde de diğer grubun çalışması ve bu şekilde hem dinlenerek hem de virüsün yayılma olasılığını azaltarak sürecin yürütülmesi mümkün kılınıyor!

Tedavi sürecinin daha kolay bir hale gelmesi ve virüsün yayılma olasılığının azalması ile beraber kişilerin normal çalışma düzenlerine dönmesi kararlaştırılmıştır. Normalleşme takviminin başladığı gün ise 1 Haziran olarak belirlenmiştir. Normalleşme başlasa da önlemler devam etmelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal