Çorum'da Çam Odununun İçinden Çıkan 43 Yıllık Mektup Duygulandırdı

Çorum'un İskilip ilçesinde fırıncı Salih Yiğit, yakmak için aldığı çam odununu keserken, odunun içinden mektup, fotoğraf ve bozuk paralar olan bir şişe çıktı. 43 yıllık olan şişe sahibine ulaştırıldı.

05.06.2020-17:18 - (Son Güncelleme: 05.06.2020-17:07) Çorum'da Çam Odununun İçinden Çıkan 43 Yıllık Mektup Duygulandırdı

Olay, Çorum'un İskipli ilçesi Yenicami Mahallesi'nde meydana geldi. Fırıncılık yapan Salih Yiğit, yıkımı yapılan eski bir evin ahşap bölümleri ile bahçeden kesilen çam ağacını fırınında yakmak için satın aldı. Yiğit, aldığı odunları küçük parçalara ayırmak için kesmeye başladı. Yiğit'in kestiği odunlardan birinin içinden şişe çıktı. Bu duruma şaşıran fırıncı, şişenin içinde mektup, madeni para ve fotoğraf olduğunu fark etti. 

Mektubun Yusuf Bahri Eryılmaz tarafından yazıldığı anlaşılırken, şişe Yusuf Bahri Eryılmaz’ın oğlu Vehbi Eryılmaz ve torunu Bahri Eryılmaz’a teslim edildi. 43 yıl önce vefat eden babasının yazdığı mektubu okuyan Vehbi Eryılmaz, duygulanırken, fırıncı Salih Yiğit konuyla ilgili açıklamada bulundu ve "Odunları kırmaya başlayınca ortaya bir şişe çıktı. Çok şaşırdım. Fotoğraflar ile üç sayfalık mektup ve bozuk paralar vardı. Mektupta evlerle ilgili bilgiler yazıyordu. Araştırdım ve mektubu yazan kişinin şu an hayatta olan yakınlarıyla temasa geçtim." ifadelerini kullandı.

"HATIRA OLUR DÜŞÜNCESİYLE AĞAÇ ARASINA YERLEŞTİRDİ"

Mektubun yazıldığından haberdar olduğunu söyleyen Vehbi Eryılmaz ise "Babam, dede evini 1977 yılında tamir ettirirken ileride hatıra olur düşüncesiyle bir şişe içerisine kendi el yazısı ile mektup, bozuk para ve kendi fotoğrafını koydu, ağaç arasına yerleştirdi. Burası yıkılırsa ya da herhangi bir şey olursa şişeyi, mektubu alıp, hatıra olur diyerek oraya saklamıştı. Aradan yıllar sonra saklanan şişe, böylece ortaya çıkmış oldu. Hatırasını yaşatmış olduk." dedi.

Yusuf Bahri Eryılmaz’ın torunu Bahri Eryılmaz ise şişeyi ve içinden çıkan mektup ile fotoğrafları ömür boyu saklayacaklarını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal