Çorum'da Bir Köye Coronavirüs Karantinası

Çorum'un Sungurlu ilçesinde bulunan bir köy coronavirüs salgını nedeniyle karantinaya alındı.

30.03.2020-09:53 - (Son Güncelleme: 30.03.2020-10:37) Çorum'da Bir Köye Coronavirüs Karantinası

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde Türkiye'ye de sıçradı. Bu tarihten sonra alınan önlemlerin hepsi üst düzeye çıkartılırken, salgının etkili olmaya başlamasıyla birlikte karantina haberleri de art arda geldi. Rize ve Yozgat'tan sonra Çorum'un Sungurlu ilçesinde bulunan Oyaca köyü coronavirüs salgını nedeniyle karantinaya alındı. 

Köyde yaşayan bir kişinin test sonuçları pozitif çıktı. Bu gelişmeyle birlikte tedbir olarak köye giriş ve çıkışlar geçici olarak durduruldu. Karantina altına alınan köyde sağlık ekipleri kontrollerde bulunuyor. Köyde yapılan anonslarla da köyde yaşayanlara dışarı çıkmamaları yönünde uyarılar yapılıyor. 

Köy için alınan kararda, "Sungurlu ilçesine bağlı Oyaca köyümüzde insan sirkülasyonunun salgın riskine bağlı olarak durdurulmasına, vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemelerine ve evlerinde kalarak izolasyon kurallarına uymalarına, durum köy muhtarı ve halkına tebliğ edilmesine, kolluk ve sağlık ve ekiplerince kontrol altında tutulması kararlaştırılmıştır." ifadesi kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal