Çorum Şeker Fabrikası'nda İşçiler Eylem Yaptı!

Özelleştirilen Çorum Şeker Fabrikası önünde işçiler eylem yaptı. 200 kişilik grup 50 gündür alacaklarının verilmediği iddiası ile fabrika önünde yol kapatma eylemi yaptı.

03.11.2018-09:40 - (Son Güncelleme: 03.11.2018-09:32) Çorum Şeker Fabrikası'nda İşçiler Eylem Yaptı!

Çorum'da nakliyeci ve çiftçilerden meydana gelen 200 kişilik grup özelleştirilen şeker fabrikasından alacaklarının 50 gündür verilmediği söylemi ile bira araya gelerek Ankara- Samsun Karayolu'nda yol kapatma eylemi gerçekleştirdi. Yaklaşık yarım saat tek yönlü olarak trafiğe kapatılan yol, jandarmanın müdahelesi sonrasında tekrar ulaşıma açıldı.

YÖNETİCİLERLE GÖRÜŞMEK İSTEDİLER

Çorum'da Ankara-Samsun Karayolu üstündeki özelleştirilen Çorum Şeker Fabrikası önünde saat 11.00 sularında bir araya gelen nakliyeci ve üreticilerden meydana gelen yaklaşık 200 kişilik grup, 50 gündür alacaklarının verilmediğini ifade ederek fabrika idarecileri ile görüşmek istedi.

YOLU KAPATTILAR

İsteklerine pozitif yanıt alamayan grup, Ankara-Samsun Karayolu Samsun yönünü tek taraflı olarak trafiğe kapattı. Grubun, eylemi sebebi ile uzun araç kuyrukları meydana geldi. Eylem esnasında bazen gruptaki kişilerle bazı sürücüler arasında gergin dakikalar da oldu.

KAVGA ÇIKTI

Bir yolcu otobüsünün şoförü ile yolu kapatan gruptaki bazı şahıslar arasında başlayan tartışma da kavgaya döndü. Bazı sürücüler de korna çalarak duruma teki gösterdi. Olanlar üstüne bölgeye çok sayıda jandarma birimi gönderildi. Jandarma, eylem yapan gruba müdahale etti. Meydana gelen arbede ardından yol yaklaşık yarım saat sonra tekrar trafiğe açıldı.

FİRMA TABELASI HEDEF ALINDI

Grup, yolun trafiğe açılmasının ardından bu defa da fabrika girişindeki şirketin tabelalarına zarar verdi. Şeker fabrikasını işleten şiirketin adı ve logosunun yer aldığı afişleri söküp, nizamiye girişindeki tabelayı taşladı. Jandarma tarafından yatıştırılan grup, daha sonra eylemi bitirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal