Coronavirüsü Yenen Bursalı Vatandaş Süreci ve Belirtileri Anlattı

Coronavirüs salgınına yakalanan ve gördüğü tedavinin ardından taburcu edilen Bursalı İlker Cumbul (51) yaşadığı süreci aktardı. Tedavi sürecinde verilen ilaçları almaya başladıktan sonra sağlığının iyiye gittiğini belirten Cumbul, sigara içmemiş olmanın da önemli olduğunu söyledi.

04.04.2020-11:12 - (Son Güncelleme: 04.04.2020-14:25)

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını birçok ülkede görülürken 11 Mart tarihinde ülkemizde de görüldü. Bu tarihten sonra salgından 20 binden fazla vatandaşımız etkilenirken, bunlardan biri de İlker Cumbul oldu. 51 yaşındaki vatandaşın 28 Mart tarihinde coronavirüs testi pozitif çıktı. 5 günlük tedavisinin ardından test sonuçları negatife dönen ve şikayeti bulunmayan Cumbul, çarşamba günü taburcu edildi. Taburcu edilen 484 hastadan biri olan Cumbul yaşadığı süreci kamuoyuna aktardı.

"BAKANLIĞIN VERDİĞİ ÜÇLÜ İLAÇ SETİ VAR"

Coronavirüs şüphesi duyulmasından sonra kendisine test yapılan Cumbul, "Birkaç gün sonra test sonucu geldi. Ama tedaviye hemen başladılar. Bakanlığın verdiği üçlü ilaç seti var. Bir de C vitamini damardan veriliyor. İlaç verilmeye başlandığı andan itibaren hastalık iyiye gitmeye başladı. Çok öksürüğüm vardı. Ateşten ziyade öksürükle başladı ve şu ana kadar olduğum griplere benzemiyordu. Konuşurken büyük bir zorlanma ve sesimde bir değişim yaşadım ve daha çok boğaz ve göğsüme doğru yayılan bir ağrı yaşadım. İtalya'ya gideli 3 ay falan olmuştu, uzun zamandır yurt dışına çıkmamıştım. Yurt dışında okuyan kızım geldi belki ondan bulaşmış olabilir. Ama bizim şirkette ve ailede herkes test oldu ve benim dışımda pozitif olan hiç kimse çıkmadı." ifadelerini kullandı.

"TÜRK SAĞLIK SİSTEMİ AVRUPA'YA GÖRE İYİ"

Doktorlarına da teşekkür eden Bursalı vatandaş, "Hastaneye girdiğim andan itibaren iyi bir yaklaşım vardı. Türk sağlık sistemi zaten çok iyi durumda pek çok Avrupa ülkesine göre, yurt dışından birçok insan buraya ameliyata geliyor. İlaçları almaya başladığımız andan itibaren iyiye doğru gitti. Şirkette, ailede ve komşularımda kendini endişe edip test ettirenlerden daha pozitif hiç çıkmadı. Her şerde bir hayır var. İnsan karantinada biraz daha sakin oluyor ve dinleniyor. Şartlarım iyiydi, kitap okuyabildik, biraz haberleri takip etmeye çalıştık. Odadan çıkarttırılmıyorduk ama sağlık personeli çok ilgili, rahat bir dönem geçti." dedi.

Özellikle sigara içmemiş olmasının önemli olduğunu söyleyen Cumbul, "Her hayatın sonunda ölüm var. Bu hastalığın da ihtimali diğer hastalıklara göre bence çok fazla değildir. Sigara içmemiş olmak çok önemliydi. Açıkçası kötüye gidiyor muyum? diye de düşünmedim. Hastane şartları iyiydi." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal