Coronavirüsten Hayatını Kaybeden Aytaç Yalman Toprağa Verildi

Geçtiğimiz günlerde coronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden emekli Orgeneral Aytaç Yalman için alınan önlemler kapsamında kısıtlı bir tören yapıldı.

21.03.2020-09:02 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-08:49) Coronavirüsten Hayatını Kaybeden Aytaç Yalman Toprağa Verildi

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemize de sıçrarken, virüs kaynaklı ölümler de ardından gelmeye başladı. Hayatını kaybedenlerden biri de, emekli Orgeneral Aytaç Yalman oldu. Geçtiğimiz Pazartesi günü hayatını kaybeden Yalman için düzenlenen cenaze töreni alınan önlemler kapsamında, 'kısıtlı' olarak gerçekleştirdi. Prosedür gereği Birinci Ordu Komutanlığı'nda tören yapıldıktan sonra toprağa verilmesi gereken Yalman, virüs taşıdığı gerekçesiyle daha izole bir ortamda toprağa verildi. Salgından dolayı Yalman'ın cenaze töreninin nerede ve ne zaman yapılacağı bilgisi kamuoyuyla paylaşılmadı. Törene 1 tuğgeneral ile Yalman'ın 4 yakını katıldı.

Öte yandan Yalman, askeri törenle değil, yakınlarının katıldığı kısıtlı bir cenaze töreniyle toprağa verildi. Yalman'ın tabutu taşıyanlar ise önlem olarak koruyucu kıyafet giydi.

CORONAVİRÜSTEN ÖLENLERİN SAYISI 9'A ÇIKTI

Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, coronavirüs kaynaklı ölüm sayısının 9'a yükseldiğini duyurdu. 311 yeni vaka tespit edildiğini belirten Koca, toplam vaka sayısının ise 670 olduğunu söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal