Coronavirüste Başarı Gösteren Artvin ve Rize Halkını Uzmanlar Uyardı

Artvin'de 18 gündür coronavirüs vakası görülmezken, Rize'de de vaka sayılarında düşüş gözlemlendi. Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Laboratuvarı uzmanları vatandaşları rehavete kapılmaması yönünde uyardı.

07.05.2020-10:37 - (Son Güncelleme: 07.05.2020-10:23) Coronavirüste Başarı Gösteren Artvin ve Rize Halkını Uzmanlar Uyardı

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını etkisini devam ettirirken, aşağı yönlü bir düşüş gözlemlendi. Özellikle Artvin'de 18 gündür coronavirüs vakasına rastlanmazken, Rize'deki verilerde de düşüş gözlemlendi. Konuyla ilgili olarak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşegül Çopur Çiçek açıklamalarda bulundu. Sağlıkta kalite standartlarına önem verdiklerini belirten Çiçek, "Böyle bir küresel salgın sürecinde bunu da yapmak ayrıca bir gayret istiyor. Zaten moleküler testler titizlik, deneyim, disiplin gerektiren testler. Biz ekip olarak hizmet kalite standartlarını en yüksek tutma çabasını gösteriyoruz. Rize ve Artvin İl Sağlık Müdürlükleri ile sürekli iletişim halindeyiz. Verdiğimiz sonuçların bakanlığımızın da çok önemsediği ve dünyada ilk defa sadece bizim ülkemizde uygulanan filyasyon, iz sürme, bulaş kaynağına ulaşma açısından kullanılması, covid-19'un toplumda kontrol altına alınmasında sürece çok ciddi katkı sağladığının göstergesidir. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri sahada bunu çok özverili bir şekilde gerçekleştiriyor. Sonuçlarımızı düzenli olarak bakanlığa bildiriyoruz, ayrıca buradaki hem negatif ve pozitif örnekleri şahit numune olarak saklıyoruz." ifadelerini kullandı.

"ASLA GEVŞEMEYE SEBEP OLMAMALI"

Vaka düşüşlerini sevindirici haber olarak nitelendiren Çiçek, vatandaşları rehavete karşı uyardı ve "Bu da sevindirici ama bu bizi rehavete düşürmemeli, asla gevşemeye sebep olmamalı, kesinlikle el hijyenine ve diğer önerilen tüm kurallara riayet edilmeli. Evde kalmaya devam edilmelidir. Testlerini yaptığımız Artvin'de 17 -18 gündür hiç pozitif vakanın olmaması sevindirici bir haber. Rize'de ve Türkiye'de de bu sonuçlara ulaşmayı umut ediyoruz. Bu vesile ile böyle bir laboratuvarın kurulmasında emeği geçen bölüm başkanımıza ve idarecilerimize, rektörlüğümüze, başhekimliğimize, uyum içinde çalıştığımız İl Sağlık Müdürlüklerine ve fedakar ekip arkadaşlarımıza ve tüm sağlık çalışanlarına çok teşekkür ediyorum." dedi.

"RİZE'DE DÜN VAKAYA RASTLANMADI"

Rize Valisi Kemal Çeber de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve "Rize'de dün vakaya rastlanmadı. Önceki gün 2 vakamız oldu. Vaka sayıları azaldı. Hastanelerimizde tedavi gören hasta sayımızda azaldı. Ancak her şeye rağmen tedbirli olmaya devam ederek evlerimizde kalmaya, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulumuzun önerilerini uymaya devam etmeliyiz. Bir süre daha bu kurallara ve tedbirlere uyacağız." ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal