Coronavirüsle Kol Kola Oynadılar

Şehirler farklı ama olaylar aynı. Yurdun birçok yerinde tüm yasaklara, uyarılara rağmen bir araya gelen vatandaşlar kol kola halay çekmekten vazgeçmedi.

07.07.2020-10:24 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-12:19) Coronavirüsle Kol Kola Oynadılar
YER: ARNAVUTKÖY CORONAYLA KOL KOLA

Arnavutköy’de düğün sebebiyle bir araya gelen topluluk sosyal mesafe kurallarına kulak asmadan yasak olmasına rağmen halaydan vazgeçmedi.

Arnavutköy’deki bir düğünde onlarca vatandaşın toplanarak halay çektiği anlar görüntülendi. Görenleri hayret ettiren düğünde, düğüne katılanlar ne sosyal mesafeye dikkat etti ne de maske taktı.

O esnada kaydedilen görüntülerde vatandaşların sanki her şey normale dönmüş gibi hareket etmesi hayret ettirdi.

YER:BURSA DANSÖZ OYNATTILAR

Bursa’da ne sosyal mesafeye dikkat ettiler ne maske taktılar...

Sosyal mesafe ve maske kuralının hiçe sayıldığı bir iş yeri açılışında davul zurna çalıp, dansöz oynattılar.

Bursa'da iş yerinin açılışını yapan bir vatandaş zurna eşliğinde dansöz oynattı. Müziği duyup, dansözü gören vatandaşlar da iş yerinin önünde sosyal mesafeyi hiçe sayarak kalabalık oluşturdu.

YER: DİYARBAKIR YİNE DÜĞÜN, YİNE HALAY

Diyarbakır'da vaka sayılarındaki hızlı artış sebebiyle ikinci dalga kaygısı yaşanmasına rağmen düğünlerde kol kola halay çekmeyi bırakmadılar.

Son günlerde coronavirüs vakalarının arttığı Diyarbakır'da, önlemlere uyulmayan bir düğünde onlarca vatandaş kol kola çekti.

DÜĞÜN SALONU KURALLARI HİÇE SAYILDI

İçişleri Bakanlığı tarafından coronavirüs önlemleri çerçevesinde bir süredir kapalı olan düğün salonları, 1 Temmuz itibariyle kapılarını açtı.

Bakanlığın düğün salonlarında takı töreni, maske takmadan salona girmek, dans, oyun, halay veya gösteri yapılmaması doğrultusundaki yayınladığı genelgeye rağmen, yurdun pek çok yerindeki düğünlerden gelen görüntülerde önlemlerin hiçe sayıldığı görülüyor.

Türkiye’de neredeyse 3 aydır yasak olan toplu organizasyonlar yeni normalleşmeyle beraber belirli koşullar altında yeniden yapılabilir hale geldi. 1 Temmuz itibarıyla artık vatandaşlar düğün yapabilecek fakat düğünlerde halay çekmek ve takı merasimi gibi vatandaşların birbirine belli bir mesafeden daha olabileceği durumların önüne geçilecekti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal