Coronavirüse Karşı Koruyucu Tulum Giyip Evlendiler

İstanbul'da daha önceden nikah için gün alan bir çift coronavirüs salgınına rağmen evlendi. Koruyucu tulum, maske ve eldiven giyen çifte coronavirüs engel olamadı.

31.03.2020-16:43 - (Son Güncelleme: 31.03.2020-16:31) Coronavirüse Karşı Koruyucu Tulum Giyip Evlendiler

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını birçok ülkede etkili oldu. 11 Mart tarihinde ülkemizde de görülen salgın nedeniyle birçok etkinlik ve toplantı iptal edildi. Salgından daha önce nikah için gün alan Selin Ayhan ve Doğan Mert çifti coronavirüse rağmen fikirlerini değiştirmediler ve nikah törenini ertelemediler. Evlenmek için Eyüpsultan Belediyesi Nikah Müdürlüğü'ne başvuran ikili, damatlık ve gelinlik yerine tıbbi ekipman kullanıldı. Çift eldiven ve koruyucu gözlüklerini takarak nikah masasına oturdu. Nikahta sadece şahitler ye nikah memuru yer alırken başka kimse salona alınmadı. Memur ve şahitler de koruyu elbise giydi.

"CORONAVİRÜS DİYE BİR SALGIN VARDI DİYE ANLATACAĞIZ"

Kendiler için iyi bir anı olduğunu belirten Doğan Mert, "İleride çocuklarımıza ve torunlarımıza, 'Nikahımızın kıyıldığı o günlerde coronavirüs diye bir salgın vardı. Biz de nikahımızı bu şekilde kıymak zorunda kaldık' diye anlatacağız. Ailelerimizin de yanımızda olmasını isterdik ama iki şahit dışında kimse içeri alınmadı. Düğünümüzü ise 30 Mayıs'ta yapmayı planlıyorduk ama sanırım Eylül ayına ertelemek zorunda kalacağız." dedi.

"KATILIM OLMAMASI BİZİ ÜZDÜ"

Yakınlarının törene katılamaması nedeniyle üzüldüklerini aktaran Selin Ayhan, "Sonuçta hayatınızda bir kere bu anı yaşıyorsunuz ama bizimki maalesef tüm dünyayı etkileyen bir virüs salgınının yaşandığı bir zamana denk geldi. Nikahımıza kimsenin katılamayacak olması da bizi üzdü. Biz de bu şekilde giyinerek herkese güzel bir anı bırakmak istedik. Ayrıca çocuklarımıza, torunlarımıza 'Biz karantina günlerinde evlendik, aşk işte böyle bir şey demek' istedik." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal