Coronavirüs ve Plazma Tedavisinde Gelişme! SGK Kapsamına Alındı

Resmi Gazete'de yayımlanan habere göre, Pandemi bakım hizmeti ve immün plazma tedarik ve uygulamaları SGK geri ödeme kapsamına aldı.

04.04.2020-11:48 - (Son Güncelleme: 04.04.2020-11:49) Coronavirüs ve Plazma Tedavisinde Gelişme! SGK Kapsamına Alındı

Geçtiğimiz günlerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk yaptığı açıklamada, "İmmün plazma tedavisinin bedelini karşılayacağız." ifadelerini kullanırken, bu kapsamda harekete geçildi. Bugün yayımlanan Resmi Gazete'de yer alan habere göre, SGK, coronavirüs gibi pandemilerin tedavisi ve Türkiye'de coronavirüse karşı tedavi amaçlı kullanılma olasılığı her geçen gün artan immün plazma tedarik ve uygulamasını Hizmet Başı İşlem Puan Listesi'ne ekledi.

FATURALANDIRMA ŞEKLİ BELLİ OLDU

Bununla birlikte pandemi hastanelerindeki tüm tedaviler ve ilaçlar için SGK geri ödeme yapacak. Konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede, pandemi bakın hizmeti, "Sadece pandemi süresince, pandemi olgularına yönelik tedavilerde 510010 ile birlikte faturalandırılır. Ayrıca pandemi süresince pandemi olgusu olup olmadığına bakılmaksızın 510090 kodu ile birlikte faturalandırılır. Günde bir adet faturalandırılır." şeklinde listeye eklendi. İşlem puanı 1124,35 olarak belirtildi.

İmmin plazma tedarik ve uygulamaları da "Sadece pandemi süresince, pandemi olgularına yönelik tedavilerde faturalandırılır. Plazma bileşeni aferez yöntemi ile toplanmalıdır. Hazırlama, uygulama işlemleri ile tüm tetkik, malzemeler ve diğer işlemler dahildir. Konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı düzenlemelerine uyulacaktır." şeklindeki bilgilendirme ile listeye eklendi. İşle puanı 1318,07 olarak belirtildi.

Bu gelişmenin ardından hem coronavirüs hem de immün plazma yolu ile coronavirüs tedavisi SGK kapsamına alındı. Düzenlemeyle birlikte, Erişkin-Çocuk Yoğun Bakım Hizmetleri içinde pandemi bakım hizmeti, birinci, ikinci ve üçüncü basamak yoğun bakımlar da SGK kapsamında değerlendirilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal