Coronavirüs Salgını Gerilemezse Sokağa Çıkma Yasağı Gelebilir

Coronavirüsün kuluçka dönemi 12 Nisan Pazar günü sona erecek. Bu tarihten sonra salgında gerileme olmazsa sokağa çıkma yasağı tekrar gündeme gelecek.

10.04.2020-11:11 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-11:13) Coronavirüs Salgını Gerilemezse Sokağa Çıkma Yasağı Gelebilir

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemizde de görüldü. Bu tarihten önce ve sonra alınan tüm önlemler üst seviyeye çıkartılırken, geçtiğimiz günlerde 30 büyükşehir ve Zonguldak için tedbir alındı. Alınan tedbirler kapsamında, 31 kente giriş ve çıkışlar yasaklanırken, coronavirüsün kuluçka dönemi 12 Nisan Pazar günü sona erecek. Virüsün İstanbul'dan Anadolu şehirlerine yayıldığı düşünülürken, bu tarihten sonra virüsün yayılmasında gerileme görülmezse, sokağa çıkma yasağı tekrardan gündeme gelebilir.

Alınacak önlemlerin şehirlere göre farklılıklar göstermesi bekleniyor. Her kentin izolasyon yöntemi farklı olacak. Özellikle İstanbul için sokağa çıkma yasağı hala gündemdeki yerini koruyor. Hürriyet'te konuyla ilgili olarak yer alana haberde, büyükşehirlerde, gıda, enerji, sağlık gibi sektörler hariç sokağa çıkışların yasaklanması, şehir karantinalarının uygulanması, her şehre farklı izolasyon belirlenmesi, pazar yerlerinin tamamen kapatılması gibi yasaklar masada duruyor. 

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Türkiye'de şimdiye kadar 42 bin 282 vaka tespit edilirken, hayatını kaybedenlerin sayısı 908'e yükseldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal