Coronavirüs Önlemlerine Uymayan Vatandaş: Bilmiyorduk

Coronavirüsle mücadele kapsamında birçok önlem alınırken, bazı vatandaşlar önlemlere ve yasaklara uymamaya devam ediyor. Polis ekipleri Caddebostan sahilde yürüyüş yapan 2 kişiye biner lira para cezası kesti. Ceza yiyen vatandaş "Bilmiyorduk." derken bu savunma şaşkınlık yarattı.

10.04.2020-10:19 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-11:15)

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını birçok ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de etkisini sürdürüyor. Salgınla mücadele kapsamında birçok önlem ve yasak getirilirken bazı vatandaşlar bunlara uymamaya devam ediyor. Özellikle hava sıcaklığının artması sahillere olan yönelimi artırdı. Ekipler bu kapsamda sahil şeritlerindeki uygulamalarına devam ediyor. Denetim kapsamında vatandaşları sık sık uyaran ekipler cezai işlem de uyguluyor.

Ekipler yasak olmasına rağmen Caddebostan sahilde oturan biri kadın 2 kişiye Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince bin lira para cezası kesti.

Cezanın ardından konuşan vatandaş, "Bilgim yok. Boş olduğu için oturduk. Kalabalık bir yere gitmemeye dikkat ediyoruz, çalışmıyoruz. Böyle değerlendirelim dedik. Bilmiyorduk. Öyleymiş, yeni öğrendik." dedi. Bu ifadeler ise şaşkınlık yarattı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal