Coronavirüs Nedeniyle KKTC'ye Giriş Yasaklandı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bakanlar Kurulu tarafından alınan karara göre, KKTC vatandaşları dışındaki herkesin ülkeye girişi yasaklandı.

19.03.2020-16:13 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-16:05) Coronavirüs Nedeniyle KKTC'ye Giriş Yasaklandı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu coronavirüs kapsamında aldığı önlemleri genişletme kararı aldı. Bu karar kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da dahil olmak üzere tüm ülke vatandaşlarının KKTC'ye girişi yasaklandı. Alınan karar bugün 15.00'da yürürlüğe girecek.

Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan yaptığı açıklamada, "KKTC kara, deniz ve hava giriş kapılarından KKTC vatandaşları haricindeki kişilerin girişleri 1 Nisan'a kadar durdurulmuştur. Belirtilen süre zarfında ülkemize giriş yapacak tüm KKTC vatandaşları KKTC Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen gözlem merkezlerinde 14 gün boyunca zorunlu gözlem ve izolasyon işlemine tabi tutulacaklardır." ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE'DE VAKA SAYISI 191 OLDU

Öte yandan dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, Türkiye'deki ölü sayısının 2'ye yükseldiğini belirtti. Tespit edilen vaka sayısı da 191 olarak aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal