Coronavirüs Düzenlemesi! Ekmek Sadece Fırın ve Markette Satılacak

Coronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ekmek satışlarında yeni düzenlemeye gidildiğini belirtti ve "Ekmek artık sadece market ve fırınlarda satılacak." dedi.

26.03.2020-12:29 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-12:16) Coronavirüs Düzenlemesi! Ekmek Sadece Fırın ve Markette Satılacak

Ülkemizde coronavirüs salgınına karşı mücadele kapsamında önlemler alınmaya devam ediliyor. Ekmek için alınan son karara göre artık ambalajlı satılması uygun görüldü. Bu önlemlerin ardından yeni önlemler alınmaya devam etti. NTV ekranlarında yayınlanan bir programa katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli alınan önlemler kapsamında değerlendirmelerde bulundu. Ekmek satışında tüketicinin doğrudan teması aza indirilmek için yeni bir karar alındı. Pakdemirli konuyla ilgili olarak, "Ekmek artık sadece market ve fırınlarda satılacak." dedi.

"ACİL DURUMLARDA ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDA OLDUL"

 Türkiye'nin 18 milyar dolar ihracat yapan bir ülke olduğunu belirten bakan, "Kendi kendine yeten bir ülke. Birçok ülke önce can, sonra canan hesabıyla gidecek. Sosyal izolasyon toplumlara yansımış durumda. Ülkeler balık almıyor, domateste fazlamız var. Balıkta fazlamız var. Türkiye'nin gıda tedariğiyle ilgili problemi yok. Çiftçimiz üretime devam etsin, devlet ne gerekiyorsa onların yanında. Çiftçiler tarlasına rahatça gitsin bunun genelgesi de yayınlandı. Üreticiye destek ödemeleri yarın başlayacak. Acil durumlarda hep çiftçilerimizin yanında olduk." dedi.

Et fiyatlarını değerlendiren ve fiyatıyla oynanması durumunda gerekenin yapılacağını belirten Pakdemirli, gerekirse et ithalatı yaparız dedi.

"SUYUMUZ KIYMETLİ İKTİSATLI GİDELİM"

Son günlerde gündeme gelen barajların doluluk oranıyla ilgili konuşan bakan, "İçme suyu ile ilgili barajlarımız bu yıl yüzde 56 oranında dolu. Barajların doluluk oranı şu an yeterli. Su her zaman önemli. Hijyene dikkat edelim ama çeşmeyi açıp suyu da boşa akıtmayalım. Suyumuz kıymetli iktisatlı gidelim." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal