Coronavirüs 'Drone'la Alışveriş Dönemini Başlattı

Antalya'da coronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkmayan ve 'Evde kal' çağrısına uyan bir vatandaş, market alışverişlerini drone kullanarak yaptı. Bunun üzerine market sahibi de birkaç tane drone satın alarak bu şekilde hizmet vermeyi düşündüklerini belirtti.

23.03.2020-12:11 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-12:49)

Hükümet, coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında vatandaşlara 'Evinde kal' çağrısı yaparken, birçok kesim bu çağrıya uymadı. Çağrıya uyan vatandaşlar ise günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kendilerine has yöntemler kullanmaya başladı. Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Akçaalan Mahallesi'nde yaşayan Hasan Kurt, kendisini ve ailesini virüsten korumak için dışarı çıkmadan alışverişini drone ile yapıyor. Kurt, hükümetin 'Evde kal' çağrısına destek olmak için ve herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamak için böyle bir yola başvurduğunu söyledi ve "Ben bunu hobi amaçlı kullanıyorum. Droneyi daha çok görüntü çekme amaçlı ama malum bugünlerde coronavirüsten dolayı devletimizin dışarı çıkmayın önerisinden sonra dedim ki bunu sadece görüntü amaçlı kullanmayayım aynı zamanda alışveriş yaparken de markete göndereyim. Marketten de alacağım malzemeleri drone ile taşıyayım diye böyle bir fikir oluştu." ifadesini kullandı.

"GÖNDER DRONU, BİZ GERİYE GÖNDERİRİZ"

Alışveriş yaptığı marketin sahibi ile daha önce bu konu üzerinde şakalaştığını belirten Kurt, "Bakkalda yeni konuşulmuş bir şey değil aslında, aramızda çoğu kez şakalaşma yolu ile "Ağabey sen kendin niye geliyorsun. gönder dronu biz geriye göndeririz" diyordu. Ama bir türlü gerek işlerimizin yoğunluğundan dolayı gerek fırsat bulamamamızdan dolayı bir türlü gerçekleştiremedik. Artık iş zaruriyet boyutuna geldiği için mecburi olarak yapmak zorunda kaldık." şeklinde konuştu.

"'DRONE'LA HİZMET VERMEYE ÇALIŞACAĞIZ"

Konuyla ilgili konuşan market sahibi İbrahim Çetin ise, "20 yıldır mahallemizde askerden geldik geleli halkımıza hizmet veriyoruz. Elimizden geldiği kadar, topluma duyarlı olmaya çalışıyoruz. Bu arada halkımıza bir öncülük yapabilir miyiz diye bir fikir ortaya koyduk. Arkadaşım Hasan ile böyle bir şey yapmaya karar verdik. Bu konuda tebrik mesajları aldık. Halkımızı sokaktan kurtarabilirsek ne mutlu bize. Bakalım inşallah 4 ya da 5 tane drone almayı düşünüyoruz. O şekilde hizmet vermeye çalışacağız." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal