Coronavirüs Cezalarının Yarısı Gaziantep'te Uygulandı

Ülkemizde coronavirüsle mücadele kapsamında birçok önlem alınırken, beraberinde yasaklar da getirildi. Yasaklara uymayan binlerce kişiye para cezası uygulandı. Uygulanan ceza işlemlerinin yarısı ise Gaziantep'te oldu.

16.05.2020-14:11 - (Son Güncelleme: 16.05.2020-13:59) Coronavirüs Cezalarının Yarısı Gaziantep'te Uygulandı

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını birçok ülkedeki etkisini sürdürüyor. Ülkemizde de virüsün ilk göründüğü günden bugüne kadar önlemler alındı. Alınan önlemlere uyulması için de uymayanlara cezai işlem uygulandı. Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Valiliği'nin resmi sosyal medya adresleri üzerinden yapılan açıklamalarda kentte bugüne kadar coronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan denetimlerde kurallara uymayan 998 iş yeri 92 bin 714 kişiye ceza yazıldığı belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Covid 19 tedbirleri kapsamında bugüne kadar emniyet ve jandarma ekiplerimiz tarafından 998 iş yeri ve 92.714 kişiye toplamda 144.3 milyon TL tutarında idari para cezası uygulanmıştır. Denetimler devam edecek olup, salgın tehlikesini ortadan kaldırmak için lütfen kurallara uyalım." ifadeleri yer aldı.

"TOPLAM YAZILAN CEZANIN YARISINI GAZİANTEP'TE YAZDIK"

Paylaşımda daha sert tedbirlerin uygulanmasını isteyen bir vatandaşa cevap veren Gül, "Türkiye'de toplam yazılan cezanın yarısını Gaziantep'te yazdık! Sizlere büyük iş düşüyor; bu paraları öderken çok büyük sıkıntı çekeceksiniz, lütfen çevremizdeki insanları uyaralım." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal