Coronavirüs Bunlar Yüzünde Yayılıyor: Dışarı Çıkıyorum Ama Arabayla

Avcılar'da babasında coronavirüs tespit edilen bir kişi, 20 Nisan'a kadar karantinada olmaları gerektiğini söyledi ve markete gitmek için arabayla dışarıya çıktığını belirtti. Bu durum da virüsün neden bu kadar hızlı yayıldığını tekrar gözler önüne serdi.

09.04.2020-14:03 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-15:57)

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını ülkemizde de görülürken, birçok önlem alındı. Şimdiye kadar yaklaşık olarak 40 bin vatandaşımız virüsten etkilenirken, Avcılar'da yaşanan olay virüsün neden bu kadar hızlı yayıldığına da cevap niteliğinde oldu. 

Avcılar'ın Ambarlı Mahallesi sakinleri polis ekiplerini aradı. Mahalleli bir kişinin coronavirüs testinin pozitif çıktığı belirtildi ve yakınlarının izolasyon kurallarına uymayarak dışarıya çıktıkları ihbar etti. İhbarı değerlendiren Avcılar Emniyet Müdürlüğü verilen adrese polis ekibi sevk etti. Polisler olay yerine geldiklerin binanın 2'ncı katında oturan ailedeki bir bireyde coronavirüs tespit edildiğini öğrendi.

SÖZLERİ AKIL VE MANTIKLA ÖRTÜŞMÜYOR

Babasının coronavirüs testinin pozitif çıktığını söyleyen 27 yaşındaki şahıs, "Bizi de eve tıktılar, 20 Nisan'a kadar dışarı çıkamıyoruz." dedi. Ayını kişi bu ifadesinin hemen ardından ise "Markete gidersem o da arabayla." dedi. Polis memuru gencin mantık ile örtüşmeyen ifadeleri üzerine ise "Hayır, evden çıkmayacaksınız. Test sonuçlarınız negatif çıkmış olabilir. Ancak, potansiyel risk grubundasınız. Herhangi bir şeye ihtiyacınız varsa, polisi, belediyeyi, kaymakamlıktaki Vefa sosyal destek hattını ararsınız. Devletimiz güçlüdür, biz hallederiz." dedi.

Oğlunun yanına gelen anne ise, "İki saat önce hastaneye gittim, test yaptırdım. Sonucu henüz çıkmadı. Dışarı çıkmıyoruz." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal