Coronavirüs Bilim Kurulu Üyesi: 1-2 Ayda Bitecek Bir Olay Değil

Coronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ünal, "Görünen o ki bu salgın durumu 1-2 ayda bitecek bir olay değil. İpin ucunun kaçtığı yerler var." ifadelerini kullandı.

01.04.2020-09:53 - (Son Güncelleme: 01.04.2020-12:35) Coronavirüs Bilim Kurulu Üyesi: 1-2 Ayda Bitecek Bir Olay Değil

Çin'in Vuhan kentinde yayılmaya başlayan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemize de sıçradı. Bu tarihten sonra birçok önlem alınırken, salgında hızlı bir artış oldu ve vaka sayısı bir anda 10 binli sayılara çıktı.

Yurt genelinde birçok yerleşim yerinde karantina önlemi alındı. Coronavirüs gündemini değerlendiren Sağlık Bakanlığı Coronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. 

Ünal yaptığı açıklamalarda, "Bugün #vaka13531’e yükseldi. Türkiye’de vefat eden toplam vatandaşımız 214. Moral bozmamak gerek. Görünen o ki bu salgın durumu 1-2 ayda bitecek bir olay değil. İpin ucunun kaçtığı yerler var, o illerde il bazlı sokağa çıkma yasağı şart. Başka türlü salgını önlemek mümkün değil..." ifadelerine yer verdi.

CORONAVİRÜSTE SON DURUM

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamalara göre ülkedeki vaka sayısı 13 bin 531 olarak açıklandı. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 214 oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal