Çocuk Katili YPG/PKK'ya Haziranda Ağır Darbe

Yurt içi ve dışında teröristlerin peşini bırakmayan güvenlik kuvvetleri tarafından geçtiğimiz ay gerçekleştirilen operasyonlarda 86 terörist etkisiz hale getirilerek YPG/PKK'ya ağır bir darbe indirildi.

04.07.2020-13:05 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-13:19) Çocuk Katili YPG/PKK'ya Haziranda Ağır Darbe

Türkiye'nin barış, huzur ve güvenli ortamını bozmak için bebek ve çocukları dahi ayırt etmeksizin saldıran terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik geçen ay gerçekleştirilen başarılı operasyonlarda içlerinde örgütün lafta sorumlularının da olduğu 86 alçak terörist etkisiz hale getirildi.

TSK, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Jandarma Genel Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığının, ülkenin huzur ve beraberliğini bozmaya uğraşan terör örgütlerine karşı nefes aldırmayan takibi, güvenlik korucularının da sağladığı destekle kararlılıkla sürüyor.

Gece gündüz demeden kent merkezleriyle kırsal alanların yanında yurt dışında da teröristlere nefes aldırmayan, kötü hava şartları ve zorlu arazi koşullarına rağmen haftalarca kırsalda kalarak operasyonlarına devam eden güvenlik kuvvetleri, terör örgütü YPG/PKK'ya ayında da ağır darbe indirdi.

1-30 Haziran'da yurt içi ile dışındaki operasyonlarda içlerinde sözde sorumluların da yer aldığı 86 terörist etkisiz hale getirildi, bir takım alçak teröristler de teslim oldu veya sağ bir şekilde yakalandı.

Bu dönemde eli kana bulanmış terör örgütü PKK ile gençlik yapılanmasına karşı pek çok şehirde gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan 370 zanlıdan 107'si tutuklandı.

Güvenlik kuvvetleri, hem yurt içinde hem de yurt dışında terör etkenlerini yok etmek için faaliyetlerini kesmeden devam ediyor.

Haziran ayında terör örgütü YPG/PKK'nın yurt içinde sivillere karşı düzenlediği saldırılarda 6 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi yaralandı, Pençe-Kaplan Operasyonu'nda da bir askerimiz şehit düştü.

Geçen ay jandarma ile emniyetin ikna faaliyetleriyle 13 PKK'lı terörist güvenlik kuvvetlerine teslim oldu.

AKITILAN KANLAR YERDE KALMADI

İçişleri Bakanlığı, geçen ay Diyarbakır Dürümlü'de 2016 yılında 16 vatandaşın yaşamını yitirdiği saldırının faili olan turuncu listede yer alan İzzet Yiğit'in etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya (twitter) hesabındaki paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Diyarbakır Dürümlü mezrasında 16 vatandaşımızı kaybettiğimiz, 36 evladın yetim kaldığı saldırının ve 18 Ağustos 2016'da Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü saldırısının faili turuncu kategorideki terörist İzzet Yiğit, kahramanlarımız tarafından etkisiz hale getirildi. Şehitlerimiz, rahat uyusunlar."

Bakanlık, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünün ikna faaliyetleri sonucunda Terör Arananlar Listesi'nde turuncu listede olan PKK'nın sözde Şehidan komutanı olarak çalışma yapan terörist R.Y'nin Hakkari'de teslim olduğunu açıkladı.

SÖZDE SORUMLULAR ELE GEÇİRİLDİ

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yurt dışına kaçma girişiminde olan, İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan ve emniyetle MİT'in ortak operasyonu sonucunda yakalanan PKK'lı terörist Sabri Dal tutuklandı. PKK'lı terörist Sabri Dal'ın, pek çok saldırının faili olduğu tespit edildi.

Mardin'in Derik ilçesinde bulunan teröristin "Zana Mardin" kod ismine sahip Zilan Demir olduğu ve sözde Bagok kırsalında terör örgütü PKK'nın "mayın ve bombacısı" olarak çalışma yaptığı tespit edildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında gerçekleştirilen operasyonda yakalanan ve 1 milyon TL'ye kadar ödülle turuncu listede olan, örgütün lafta Lice alan sorumlusu "Heba Rodi" kod ismi olan terörist Tarık Kar tutuklandı.

Geçen ay sivillere karşı terör saldırıları da şu şekilde:

- Van'ın Çatak ilçesinde PKK'lı alçakların yol çalışması yapan şirketin sivil servis aracına karşı saldırısında iki işçi şehit düştü, sekiz işçi yaralandı.

- Şırnak Valiliği, Silopi'de pikaptaki dört işçinin yaşamını yitirdiği patlamanın terör saldırısıyla gerçekleştiğini duyurdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal