'Çingene Kızı' Mozaiğinin Kayıp Parçaları Türkiye'ye Getirildi

Zeugma Antik Kenti'nden yurt dışına kaçırılan, ''Çingene Kızı'' mozaiğinin kayıp parçaları, yıllar sonra ABD'den Türkiye'ye getirildi.

27.11.2018-19:27 - (Son Güncelleme: 27.11.2018-20:12)

Zeugma Antik kentinden kaçırılan 'Çingene Kızı' mozaiğinin kayıp parçaları Türkiye'nin diplomatik girişimleri sonucunda ABD'den Türkiye'ye getirildi. ABD'nin Ohio eyaletindeki Bowling Green Eyalet Üniversitesinde sergilenen "Çingene Kızı" mozaiğinin 12 adet parçasını taşıyan, THY'nin Şikago-İstanbul seferini yapan tarifeli uçağı saat 17.30 sıralarında Atatürk Havalimanı'na indi. THY'nin İstanbul Gaziantep uçağına aktarılarak ait olduğu Zeugma Mozaik Müzesi'nde sergilenmek üzere Gaziantep'e gönderilecek.

1960'lı yıllarda kaçak kazılarda parçalanan ve yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılan mozaiğin 12 kayıp parçası ABD'nin Bowling Green State Üniversitesinde dekorasyon amaçlı sergileniyordu. Bu durum ise yıllar sonra tespit edilmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın girişimiyle 'Çingene Kızı' mozaiğinin kayıp 12 parçası'nın Türkiye'ye getirilmesi için bakanlık ile Bowling Green Eyalet Üniversitesi arasında 6 ay önce protokol imzalanmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal