Çin’de Barış, Kalkınma ve Refah için Ortak Hareket Çağrısı

Çin’in Pekin kentinde organize edilen Kuşak ve Yol Uluslararası İş Birliği Forumu’nda barış, kalkınma ve refah için devletlerin birlikte hareket etmesi gerektiği vurgusu yapıldı.

15.05.2017-12:14 - (Son Güncelleme: 15.05.2017-15:14) Çin’de Barış, Kalkınma ve Refah için Ortak Hareket Çağrısı

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 29 ülke liderlerinin hazır bulunduğu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da konuşma yaptığı Kuşak ve Yol İş Birliği Forumu’nda devletlerin birlikte hareket ederek karşılaşılacak sorunların üstesinden geline bilineceğini vurguladı.

Çin Devlet Başkanı forumun ikinci gününde düzenlenen Yuvarlak Masa Liderler Toplantısı'nda katılımcılara yaptığı konuşmada bir çok sosyal ve ekonomik alanda yapılacak ortak çalışmaların artırılması gerektiğini ve bunun Kuşak ve Yol İş Birliği Forumu'nun ana hedefleri arasında olduğunu belirtti.

Şi Cinping, yapılacak ortak çalışmalar ile sorunların giderilmesinde ki başarının artağını belirtti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KUŞAK VE YOL FORUMUN'DA KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet ve hükümet başkanlarının bir araya geldiği "Kuşak ve Yol Forumu Liderler Oturumu"nun birinci kısmınada konuşmasını gerçekleştirdi. Yaptığı konuşmadan sonra foruma katılan liderler ile birlikte fotoğraf çektirdi ve çalışma yemeğine geçildi.

iBRAHİM KALIN TRUMP'IN HEYETİNE ÖN BİLGİLENDİRME YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin'de gazetecilere PYD/PKK ve ABD ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ön heyet olarak ABD'ye giden GenelKurmay Başkanı, MİT müşteşarı ve Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın'ın ABD devlet başkanı Trump'ın altındaki heyetle görüştüğünü ve ön bilgilendirmelerde bulunuduğunu söyledi. ABD müttefiğimiz olarak yanımızda duruyorsa bu konular ile ilgili bazı şeyleri nettleştirmemiz gerekir ve bizde buna göre gerekli önlemleri almamız gerekir ifadelerinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal