Çılgın Adam Nimet Abla'dan Tam 30 Bin Bilet Aldı

Milli Piyango denilince akla gelen Nimet Abla'da dün ilginç bir olay yaşandı. Bir vatandaş tam tamına 30 bin bilet aldı.

26.12.2018-10:32 - (Son Güncelleme: 26.12.2018-13:17) Çılgın Adam Nimet Abla'dan Tam 30 Bin Bilet Aldı

Milli Piyango'nun bu sene dağıtacağı milyonlarca lira ikramiye herkesin hayallerini süslüyor. İstanbul Eminönü'nde, Milli Piyango bileti satın almak için Bahçekapı'daki Nimet Abla gişesine giden vatandaşlar, uzun kuyruklar meydana getiriyor.

TAM 525 BİN TL EDİYOR

İstanbul çapında en fazla biletin satıldığı yerlerden biri olan Nimet Abla'dan iddiaya göre; bir vatandaş 30 bin bilet almış. Mesele ile alakalı Milliyet'teki köşesinde bir yazı yazan Milliyet yazarı Özay Şendir, "Ayıp değil ya, canlı yayında hesapladım, hepsi çeyrek bilet olsa tam 525 bin TL eder değeri. Ardından düşündüm, yalnızca piyango biletine harcayacak 525 bin TL parası olan birinin acaba serveti ne kadardır diye... Çeyrek bilete ikramiye denk gelse kazanılacak para, 17.5 milyon TL" sözlerini kullandı.

NİMET ABLA HİKAYESİ NEDİR?

Bu vakite dek 40 kişiyi zengin eden Nimet abla, Milli Piyango dendiği zaman akla ilk gelen isim. 27 yaşındayken Eminönü'nde tütüncülük ve sarraflık yapan İsmail Bey ile evlenmişti. İsmail bey 1928 senesinde, dükkanda Türk Tayyare Cemiyeti'nin çıkardığı piyango biletlerini de satmaya başlamıştı. Biletleri esnafa veresiye verip paraları toplayamayan İsmail Bey iflasın eşiğine gelmişti ki Nimet Abla dümenin başına geçti.

"BİLET VERMEZSENİZ ANKARA'YA GİDECEĞİM"

Tütün, kırtasiye ve bilet satışına başladığından baş bayiler durumdan rahatsız oldu ve küçük işletmelerin müşterileri ellerinden almalarını önlemek için rekabete girerek Nimet Abla'ya da bilet vermemişti. Nimet Abla "Bilet vermezseniz Ankara'ya gideceğim" deyince 10 bin tane bilet vermeye mecbur kaldılar.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal