Cihaza Bağımlı Yaşayan Hastalara 200 Lira Elektrik Faturası Desteği!

Kronik hastalıkları sebebi ile cihaza bağımlı yaşayan hastalara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan müjde geldi. Yapılan açıklamada bu hastalara 200 liraya kadar elektrik faturası desteği verileceği bildirildi.

12.10.2018-10:42 - (Son Güncelleme: 12.10.2018-10:30) Cihaza Bağımlı Yaşayan Hastalara 200 Lira Elektrik Faturası Desteği!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gerçekleştirilen açıklamaya göre, ağır kronik hastalığı sebebi ile cihaza bağımlı olan hastaların olduğu evlerin elektrik faturalarına devlet 200 TL destek sağlayacak. Bakan Selçuk, "100 Günlük İcraat Programına uygun biçimde, Elektrik Desteği Programı Kasım ayı başında başlatılacak. Başvurular, il ve ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılabilecek" dedi.

ELEKTRİK DESTEĞİ PROGRAMI KASIM AYI BAŞINDA BAŞLATILACAK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 100 Günlük İcraat Programı'nda duyurduğu 'Ağır kronik hastalığı sebebiyle cihaza bağımlı olan hastaların olduğu evlerin elektrik fatura ücreti ve kesintisiz güç kaynağına dönük gereksinimlerinin karşılanmasına dönük çalışmaların sonuna gelindiğini söyledi. Bakan Selçuk, "100 Günlük İcraat Programına uygun biçimde, Elektrik Desteği Programı Kasım ayı başında başlatılacak. Başvurular, il ve ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gerçekleştirilebilecek" dedi.

"CİHAZA BAĞIMLI ŞEKİLDE HAYATINI SÜRDÜREN HASTALAR FAYDALANACAK"

Konuyla alakalı değerlendirmeler yapan Bakan Selçuk, Kasım ayında başlayacak Elektrik Desteği Yardım Programından; 3294 sayılı Kanun çerçevesinde muhtaç halde olduğu belirlenen ve 2828 sayılı Kanun çerçevesinde evde bakım yardımı almayan, kronik hastalığı sebebiyle cihaza bağımlı biçimde yaşamını devam ettirmek durumunda kalan hastaların yararlanacağını ifade etti.

"ELEKTRİK TÜKETİM DÜZEYİNE GÖRE AYLIK 200 TL'YE KADAR YARDIM YAPILACAK"

Bakan Selçuk, yardım programının Elektrik Tüketim Desteği, Kesintisiz Güç Kaynağı Desteği ve Birikmiş Elektrik Borcu Desteği olmak üzere üç bileşenden meydana geleceğini de bildirdi.

Selçuk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Elektrik Tüketim Desteği ile hak sahiplerinin evlerine ait elektrik faturalarına destek olmak için kullanılan cihazın elektrik tüketim düzeyine göre aylık 200 TL'ye dek destek verilecek. Kesintisiz Güç Kaynağı Desteği ile de hak sahiplerine kesintisiz güç kaynağı tesis edilecek. Desteğin başladığı ilk ay, tek defaya mahsus olmak üzere hak sahibi evlerin cihaza bağlanma tarihinden sonraki birikmiş elektrik borçları da verilecektir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal