Cihangir İslam Hakkında Soruşturma Başlatıldı!

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlardan dolayı Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam hakkında soruşturma başlatıldı.

02.11.2018-10:56 - (Son Güncelleme: 02.11.2018-11:07)

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, İslam ile ilgili, Twitter'daki paylaşımlarından dolayı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. maddesindeki 'Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama' ile 215. maddesindeki 'suçu ve suçluyu övme' suçlarından resen soruşturma açıldığı belirtildi.

CİHANGİR İSLAM NE DEMİŞTİ?

İslam, Meclis'te yaptığı konuşmada AK Parti'nin 15 Temmuz sonrasında Yenikapı'da HDP'den, referandum döneminde CHP'den kurtulduğunu, bugün ihtiyaç olduğu için MHP ile yan yana geldiğini ifade ederek şöyle demişti: 'Siz kadir kıymet bilmez, siyaseten nankörsünüz. 15 Temmuz bahane, bütün muhaliflerinizi, hakkı söyleyenleri, zulmünüzü yüzünüze söyleyenleri tasfiye ediyorsunuz. Zulmediyorsunuz ve zalimsiniz. Allah'a kulluk etmiyorsunuz aciz bir kula kulluk ediyorsunuz. Beddua alıyorsunuz. 'Ocakları sönsün, soyları kurusun, Allah belalarını versin' diyor insanlar size.'

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal