Çiftlik Bank Davasında Bulgaristan'dan Teslim Alınan Şüpheli Tutuklandı

Çiftlik Bank soruşturması kapsamında hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı olan Düzgün Genç Bulgaristan'da yakalanıp Türkiye'ye iade edilmişti. Genç çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

02.05.2018-21:20 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-21:11) Çiftlik Bank Davasında Bulgaristan'dan Teslim Alınan Şüpheli Tutuklandı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından devam eden soruşturma kapsamında hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı olan Düzgün Genç, ele geçirildiği Bulgaristan'ın iade kararı vermesiyle Türkiye'ye iade edilerek Atatürk Havalimanında polis ekiplerine teslim edilmişti.

Buradan Bakırköy Adalet Sarayı'na getirilen ve işlemlerinin sonrasında da Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen şahıs, soruşturma savcısına ifade verdi.

Savcılık, ifadesinin alınmasının sonrasında Genç'i "suç işlemek için örgüt kurmak", "bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "tüccar ve şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçlarından tutuklanması istemiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi.

Nöbetçi Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli Genç'in tutuklanması kararı aldı.

Kamuoyunda Çiftlik Bank olarak tanınan sistemin kurucuları için "suç işlemek için örgüt kurma", "suç örgütüne mensup olma", "bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle dolandırıcılık" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından devam eden soruşturma kapsamında hakkında kırmızı bültenle arama kararı olan Düzgün Genç, 3 Nisan'da Bulgaristan'da ele geçirilmişti.

İade isteğinin kabul edilmesi üzerine şüpheli Düzgün Genç, Bulgaristan'dan iade alınarak Türkiye'ye getirilmiş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü'ne teslim edilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal