Çiftlik Bank CEO'su Hakkında Önemli Gelişme

Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın'ın da aralarında olduğu 6 zanlı hakkında kırmızı bülten hazırlandı.

19.04.2018-18:45 - (Son Güncelleme: 19.04.2018-19:41) Çiftlik Bank CEO'su Hakkında Önemli Gelişme

Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın'ın da aralarında olduğu 6 zanlı hakkında kırmızı bülten hazırlandı.

Habertürk'ün yaptığı habere göre, Adalet Bakanlığı, Uruguay'da tutuklu olan Osman Naim Kaya ve Bulgaristan'da tutuklu olan Düzgün Genç'in Türkiye'ye verilmesini talep edildi.

Halk tarafından Çiftlikbank olarak bilinen dolandırıcılık sistemin kurucuları hakkında Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Suç Örgütüne Üye Olma, Bilişim Sistemlerini Araç Olarak Kullanmak Suretiyle Dolandırıcılık ve Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Çiftlik Bank soruşturmasının dosyalarının hepsi İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda birleştirildi.

KIRMIZI BÜLTEN DÜZENLENDİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, şu an itibarıyla 33 zanlı hakkında soruşturmaya devam edildiği, bunlardan 13 zanlı iddia edilen suçlardan tutuklu olup 4 zanlı hakkında da adli kontrol önlemiyle uygulandığı, 1 zanlının ifadesi alınmasından sonra serbest kaldığı, diğer 15 zanlının ise haklarında çıkarılan yakalama emirleri doğrultusunda halen arandıkları, bu zanlılardan 6'sı hakkında kırmızı bülten düzenlendiğini belirtti.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafında verilen talimat ile İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri arama çalışmalarına devam devam ediyor.

Savcılık, Adalet Bakanlığı aracılığıyla Uruguay ve Bulgaristan ülkelerinden haklarında kırmızı bülten çıkarılan Osman Naim Kaya ve Düzgün Genç'in iadelerinin istendiği, yine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adli makamlarına Adalet Bakanlığı aracılığıyla yazı gönderilerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki faaliyetler ilgili bilgi, belge ve el koyma istendiğini belirtti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal