CHP'nin İzmir Adayı Tunç Soyer'in Babası Alparslan Türkeş İçin İdam Cezası İstemiş

CHP'nin İzmir için aday gösterdiği Tunç Soyer, İYİ Parti tarafından tepki ile karşılandı. Soyer'in babasının 12 Eylül döneminde askeri savcı olduğu ve Alparslan Türkeş için idam istediği biliniyor.

28.01.2019-11:13 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-13:33) CHP'nin İzmir Adayı Tunç Soyer'in Babası Alparslan Türkeş İçin İdam Cezası İstemiş

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayıyla dün Parti Meclisi'ne (PM) sevk edilen aday listesindeki bazı isimler CHP tabanında olduğu kadar İYİ Parti tarafında da tartışma yarattı. O kişilerden en önemlisi ise İzmir Büyükşehir için aday gösterilen Tunç Soyer oldu.

CHP'Lİ VEKİL PM'DEKİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç (PM), İzmir'den gösterilecek kimi adaylara tepki göstererek, PM'deki vazifesinden istifa etti. PM'de olan ve aynı zamanda TBMM Kamu İktisadi Komisyonu (KİT) üyesi olan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'ın, aday listesine tepi göstererek Parti Meclisi üyeliğinden istifa ettiği bildirildi.

MERAL AKŞENER'İ ÖFKELENDİRDİ

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in adaylığı İYİ Parti'de rahatsızlığa sebep oldu. Söylenene göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Soyer'in adaylığına kızdığı, bazı İYİ Partili kurmayların ise Akşener'e ittifakı sonlandırma doğrultusunda teklif götürdüğü bildirildi.

BABASI TÜRKEŞ İÇİN İDAM İSTEDİ

İYİ Parti tarafındaki tepkinin sebebi Tunç Soyer, askeri savcı olan babası Albay Nurettin Soyer! 12 Eylül döneminin kudretli kişilerinden olan Albay Soyer, MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş ile beraber onlarca ülkücü için idam cezası talep etmişti. Mahkeme tarafından kabul edilmeyen iddianame sebebiyle Türkeş 5 sene hapis cezası almış, aynı davada 5 idam ve 9 müebbet, 221 ülkücü de 36 sene ile 10 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal