CHP'nin İstanbul Adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Olabilir!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerdeki İstanbul adayını belirlemek üzere. Kılıçdaroğlu adı geçen isimlerden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için, "Ekrem Bey çok başarılı bir başkan. Beylikdüzü'nün çehresini değiştirdi" dedi.

12.11.2018-09:49 - (Son Güncelleme: 12.11.2018-09:55)

Mart 2019'da gerçekleştirilmesi düşünülen yerel seçimlerle alakalı açıklamalar yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul adaylığı için Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na göz kırptı.

"BEYLİKDÜZÜ'NÜN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ"

Hürriyet gazetesinden İpek Özbey'in sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, "İsmi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçen güçlü isimlerden biri de Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu… Aklınızdaki aday mıdır?" sorusuna "Ekrem Bey çok başarılı bir başkan. Beylikdüzü'nün çehresini değiştirdi, tam bir modern şehir havasına soktu Beylikdüzü'nü… Yeni yeni büyüyen bir ilçeydi Beylikdüzü. Son derece planlı, modern şehircilik tarzına uygun bir şehirleşme ile büyümesini, gelişmesini tesis etti İmamoğlu. Kendisine oy veren vermeyen ayrımı yapmadı, herkese eşit hizmet götürdü. Uyuşturucu batağı olan bölgeleri kültür merkezine dönüştürdü. Bütün aileler son derece memnun" yanıtını verdi.

"BU SABAH KENDİSİYLE GÖRÜŞTÜK"

İmamoğlu ile bir görüşme yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu sabah kendisiyle görüştük, okula yeni başlayan her çocuk parka kendi ismine bir ağaç dikmiş. Ağaçlar da çocuklarla büyüyecek. Şehir kültürü budur. 80 yaşına geldiğinde 'Bu ağacı ben diktim' diyecek. Unutmayın AK Partili belediyelerde ikamet eden vatandaşlarımız hafta sonlarını CHP'li belediyelerin olduğu yerlerde geçiriyorlar, Beylikdüzü de bunlardan bir tanesi" ifadesini kullandı.

CHP İSTANBUL'U ALIRSA İLK NE YAPACAK?

"İstanbul'u aldınız, ilk ne yaparsınız?" sorusuna da yanıt veren Kılıçdaroğlu, şöyle söyledi: "İstanbul'un şehirsel dönüşüm sıkıntısını en kısa zamanda, bilimsel bir bakış açısıyla aşacağız. Kimse yerinden, yurdundan olmayacak. Dünyanın saygın örneklerinde olduğu gibi parklarıyla, sosyal bölgeleri ile, depreme dayanıklı okul, hastane vb. binalarıyla baştan aşağıya bilimsel akılla planlanmış, su ve orman kaynakları koruma altına alınmış bir şehir olacak. İstanbul, kamu sorumluluğu bilinciyle ve kamu faydası hedefiyle idare edilecek. Şehrin tarihi geçmişi, bütün görkemiyle meydana çıkartılacak. İstanbul'da ikamet etmek çile değil, keyif olacak. İstanbul'a ihanet edenler, İstanbul'a ihanet ettiklerini itiraf edenler İstanbul'un problemini çözemez. Biz çözeceğiz. Başta İstanbul olmak üzere hiçbir rantiyecinin gözünün yaşına bakmayacağız. İlk yapacağımız işlerden biri de direkt olarak ad vermeden söyleyeyim, İstanbul'un siluetini bozan, Süleymaniye Camii gibi muhteşem, heyecan verici bir eseri dahi boğmasına göz yumulan binalar için gereğini yapacağız."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal