CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'den O Generale Sert Tepki

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Nevşehir mitingi öncesi gazetecilerle sohbet etti. İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinginde Erdoğan'ı alkışlayan generale tepki göstererek, "Onun apoletlerini sökeceğim" dedi.

02.06.2018-12:09 - (Son Güncelleme: 02.06.2018-13:14)

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Bursa mitingi ardından Yalova’ya giderek geceyi baba evi Elmalık Köyü’nde geçirdi.

İnce sabah ise Nevşehir mitingine gitmek için köyden ayrıldı. Az bir zaman da olsa Yalova’da vatandaşlarla selamlaşmak için aracından çıkan İnce, esnaflarla ve insanlarla konuştu.

Sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’da yaptığı seçim mitingine giden ve konuşmasını alkışlayan 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel’i eleştirdi.

"APOLETLERİNİ SÖKECEĞİM"

İnce, “Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir general bir siyasi parti liderinin konuşmasında; o açıklamalarda vatan demiyor, bayrak demiyor, millet demiyor. O açıklamalarda beni çekiştiriyor. Beni çekiştirdiği yerde general Erdoğan’ı alkışlıyor. 30 Ağustos’ta ilk emekliye ayıracağım general o olacak. Onun apoletlerini alacağım. Türk ordusunun generali misin, AK Parti’nin il başkanı mısın? Herkes haddini bilecek. Herkes kurallara uyacak. Herkes anayasaya yasaya uymak zorunda. Bir generalin öyle bir şey yapmaması lazım. Yaptırmam. Göreceksiniz, 30 Ağustos’ta onu emekliye ayıracağız. Apoletlerini sökeceğim onun." dedi.

DİPLOMANI GÖSTER'

Diploma hususunda da açıklama yapan İnce, 'Diplomanın olmaması ayıp bir olay değil. Bu ülkede bütün vatandaşların üniversite diploması olacak diye bir kanun yok. Üniversite diplomasının olmaması ayıp olmaz. Durum öyledir, okuyamamıştır. Diploma meselesinde yalan konuşmak ayıptır. Yani diploması var gibi konuşmak ayıptır. Yoksa pek çok vatandaşın üniversite diploması yok. Birincisi bu. İkincisi üniversite diplomasını ben talep etmiyorum, anayasada yazıyor. Anayasa diyor ki 4 senelik üniversite mezunu ve en az 40 yaşında olmazsan cumhurbaşkanı seçilemezsin. Yani siz şimdi 39 yaşında birini cumhurbaşkanı yapabilir misiniz yapamazsınız. Anayasa 40 yaşını bitirecek diyor. 4 senelik üniversite mezunu olmayan birini de cumhurbaşkanı yapamazsınız. Onun için birincisi ben talep etmiyorum anayasada yazıyor. İkincisi devlet çökmüş devlet. YSK, siz kimsiniz, oradaki hakimler Anayasa diyor ki, diploma. YSK'nın mensupları da diplomayı soracak. Sana bir soru yönelteyim. Doktora gittin ameliyat olmaya. Sordun doktora hangi okuldan mezunsun Cerrahpaşa dedi. Bakabilir miyim diplomana dedin. Kıvırdı doktor 'yok' dedi. Ameliyat olur musun Ameliyata izin vermezsin. Cumhurbaşkanına da diploma sormak hakkım. Herkesin hakkı. Anayasa soruyorsa bunu, milletin de sorması gerek. Bakalım diplomanı kurtul kardeşim" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal