CHP'nin Büyükçekmece'de 21 Bin Sahte Seçmene Oy Kullandırdığı Saptandı

CHP'nin İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde 21 bin sahte seçmene oy kullandırdığı iddia edildi. 21 bin seçmeni inşaat halindeki evlere yerleştiren İlçe Nüfus Müdürlüğü görevlisi tutuklanmıştı. Büyükçekmece'de seçim iptal edilirse hem Mevlüt Uysal hem de Binali Yıldırım seçimi kazanabilir.

06.04.2019-13:39 - (Son Güncelleme: 06.04.2019-13:30) CHP'nin Büyükçekmece'de 21 Bin Sahte Seçmene Oy Kullandırdığı Saptandı

Büyükçekmece'nin mevcut başkanı olan ve CHP tarafından tekrar aday gösterilen Hasan Akgün lehine sahte belge hazırlandığı, usulsüz seçmen kaydı yapıldığı bildiriliyor.

Bu işlemleri gerçekleştiren İlçe Nüfus Müdürlüğü personeli M. Ö. S ve Akgün'ün bir akrabası 18.01.2019 tarihinde tutuklanmıştı. M. Ö. S'nın 21 bin seçmen kaydı yaptığı belirlenmişti.

SAHTE OYLAR İPTAL EDİLİRSE BÜYÜKÇEKMECE AK PARTİ'YE GEÇER

CHP'li başkan Akgün'ün akrabası, Büyükçekmece'de 21 bin kişiyi arazide inşaat durumunda olan 7 bin konuta yerleştirmiş. O sahte 7 bin kişinin oyu iptal edilirse Büyükçekmece'yi AK Parti kazanıyor. Ayrıca CHP lehine atılmış o oyların iptali halinden Büyükşehir belediyesi de Ekrem İmamoğlu'ndan Binali Yıldırım'a geçebilir.

ARADA SADECE 4 BİN 200 OY VAR

Büyükçekmece'de 31 Mart seçimlerinde CHP adayı Akgün, 72 bin 853 oy almış, AK Parti adayı Mevlüt Uysal ise 68 bin 671 oy almıştı. İki aday arasındaki oy farkı yalnızca 4 bin 200 olarak görünüyor...

YSK'YA GİDİLECEK

AK Parti İl Başkanlığı önünde açıklama gerçekleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Büyükçekmece'deki olayla ilgili ilçe seçim kurulu ve il seçim kuruluna gittiklerini ancak sonuç alamadıklarını ifade etti. Yavuz, meseleyi YSK'ya taşıyabileceklerini söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal