CHP'nin Bir Usulsüzlüğü Daha Ortaya Çıktı! Listeleri Ele Geçirmişler

AK Parti'den İstanbul seçimleriyle ilgili flaş bir iddia geldi. AK Parti YSK temsilcisi Recep Özel, partilerin ulaşamadığı sandık kurulu görevlileri listesine CHP'nin seçimden önce ulaştığını ve sandık başkanlarına mesaj gönderdiğini söyledi.

29.04.2019-09:23 - (Son Güncelleme: 29.04.2019-09:39)

CHP’nin, 31 Mart yerel seçimlerinde vazife yapan sandık kurulu başkanları ve memurların listesini seçim öncesi elde ettiği meydana çıktı.

AK Parti’nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel, Twitter sayfasından yaptığı açıklama ile İstanbul’la alakalı bir skandalı daha deşifre etti. Özel, CHP’nin AK Parti’nin ve diğer partilerin seçim öncesinde elde edemediği sandık kurulu başkanlarının listesini cep telefonu numaralarıyla beraber alıp başkanlara mesaj gönderdiğini söyleyerek, CHP Pendik Belediye Başkan Adayı Mehmet Salih Usta’nın sandık kurulu başkanlarına yolladığı mesajları yayımladı. CHP’li Usta’nın seçimden üç gün evvel sandık kuruluna yolladığı mesajda “Değerli sandık başkanım. Adeta bir demokrasi şöleni havasında yaşanmasını arzuladığımız 31 Mart seçimlerinde aldığınız görev, hepimizin geleceği için çok önemlidir. Sağlam bir irade, yüksek görev bilinci gerektiren bu görevi hakkı ile yerinize getireceğinizden en ufak şüphemiz dahi yoktur. Sizlere her zaman olduğu gibi güveniyor, görevinizde başarılar diliyorum. CHP Pendik Belediye Başkan adayı Salih Usta” sözleri yer aldı.

CHP’li adayın seçimden bir gün evvel yolladığı başka bir mesajda ise “Değerli sandık başkanım. 31 Mart seçimlerinde aldığınız görev hepimizin geleceği için çok önemlidir. Sizlere her zaman olduğu gibi güveniyor, görevinizde başarılar diliyorum” dediği fark edildi.
Özel’in açıklaması “Siyasi partilerin seçim öncesinde alamadığı sandık kurulu başkanlarının listesini CHP’ye kim verdi” sorusunu gündeme getirdi.

İZAH EDİLEMEZ GÖREVLENDİRME

31 Mart yerel seçimlerinde 94 bin 703 kamu görevlisi sandık kurullarında görev beklerken, dışarıdan 19 bin 623 kişinin vazifelendirildiği meydana çıkmıştı. AK Parti’nin YSK Temsilcilisi Özel, “Şu sayılara iyi bakalım mülki idareden gelen kamu görevlisi sayısı 134 bin 351, bunun 39 bin 648’ini görevlendirip, 94 bin 703 kişi görev beklerken, 19 bin 623 kamu görevlisi olmayan kişilerin görevlendirilmesini 298 Sayılı Yasanın 23. maddesinin son fıkrasına sığınarak hiç kimse izah edemez” açıklamasını yapmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal