CHP'nin Asgari Ücret Yalanı

CHP’li belediyeler halkı da personelleri de isyan ettiriyor. CHP’li Kartal Belediyesi’nde görev alan bir takım işçiler, altı aydır yapılan toplu iş sözleşmesinde neticeye varamadıkları için belediyeyi protesto etti. Eylemcilere Kadıköy, Maltepe ve Ataşehir Belediyesi'nin işçilerin de destek olduğu görüldü.

21.01.2021-11:48 - (Son Güncelleme: 21.01.2021-11:48) CHP'nin Asgari Ücret Yalanı

Kartal Belediyesi'nde görev alan bir takım işçiler, altı aydır yapılan toplu iş sözleşmesinde neticeye varamadıkları için belediyeyi protesto etti.

Belediye binasının önünde bir araya gelen DİSK GENEL-İŞ'e bağlı personeller, pankart açtı ve halay çekti. Bir takım sloganlar atan personellere Kadıköy, Maltepe ve Ataşehir Belediyesi'nden personellerin de destek olduğu görüldü.

DİSK Genel İş İstanbul Anadolu Yakası şube görevlilerinden Murat Aktemur, oradaki açıklamasında, sendika olarak yaptıkları müzakerelerin tıkandığını dile getirdi.

Aktemur, müzakerelerin tıkanması sebebiyle grev noktasına geldiklerine vurgu yapan Aktemur, şu ifadeleri kullandı:

"Görünen şudur ki, belediye yönetimi hala bizlerin karşı karşıya kaldığı gerçekliğin farkına varamamış. Bu sebepten dolayı bugün burada bir araya gelerek taleplerin asıl sahibi olan siz emekçi arkadaşlarımızla birlikte belediye başkanı ve yönetimine sesleniyoruz. Bizler çalışıyoruz, hizmet üretiyoruz ve fedakârlık yapıyoruz. Üzerimize düşen her türlü sorumluluğu fazlasıyla yerine getiriyoruz Fedakarlık sırası artık siz belediye yönetimindedir."

İsteklerinin karşılanmaması halinde grev yapmaya karar vermek zorunda kalacaklarını belirten Aktemur, hem haklarının hem de emeklerinin karşılığını talep ettiklerini belirtti.

İşçiler, protestonun akabinde dağıldı.

Bir zamanlar CHP Ümraniye Gençlik Kollarında idarecilik yapan ve taciz olaylarıyla adı anılan 27 yaşındaki kişinin, CHP'li Kartal Belediyesi'nde özel kalemde çalışmayı sürdürdüğü öğrenilmişti.

prostesto0121012021

protesto0221012021

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal