CHP'nin Ankara Adayı Mansur Yavaş Hakkında İddianame Hazırlandı

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkında görevi kötüye kullanma suçlaması ile iddianame düzenlendi.

11.03.2019-15:17 - (Son Güncelleme: 11.03.2019-15:45) CHP'nin Ankara Adayı Mansur Yavaş Hakkında İddianame Hazırlandı

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş hakkında, 600 bin dolarlık senedin tahsili için ihtilafa düştüğü iş insanı Necmettin Kesgin'in şikayeti ardından, 'görevi kötüye kullanma' ve 'kişilerin huzur ve sükununu bozmak' suçlamaları ile iddianame hazırlandı. İddianame, Ankara Batı 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Mahkeme heyetinin, 10 gün içerisinde Yavaş'ın yazılı savunmasını alacağı ve dosyayı Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edeceği bildirildi.

Mansur Yavaş ve Necmettin Kesgin arasındaki ihtilaf, SAMAŞ isimli firma tarafından pazarlama işinden doğan alacaklar sebebiyle Kayseri Şeker'e dava açılmasıyla başladı. Kayseri 1'inci Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından SAMAŞ'ın sözleşmeden doğan alacakları yönünden dava kabul edildi, cezai şart yönünden ise reddedildi.

Bunun ardından SAMAŞ'ın avukatı M.G., dava harcının yüksek olması sebebiyle iş insanı Necmettin Kesgin'den müvekkil firması için maddi destek talep etti. Şirkete destek vermeyi kabul eden Kesgin, cezai şart açısından Yargıtay'da devam eden dava ile alakalı Mansur Yavaş'tan destek istedi.

SAMAŞ tarafından dava sürecinde verilen maddi desteklerin karşılığı olarak 600 bin dolarlık senet Kesgin'e verildi. Bir süre sonra SAMAŞ ile Keskin ihtilafa düştü. Mansur Yavaş, iddiaya göre, ara buluculuk yaparak, Kesgin'e verilen 600 bin dolarlık senedi ihtilaf çözülünceye dek 'yediemin' olarak aldı. Mahkeme heyeti, davanın ilk kalemi olan sözleşmeden doğan 11,5 milyon liralık alacağın SAMAŞ'a ödenmesine karar verdi ve para tahsil edildi. SAMAŞ tarafından Kesgin'e 3,5 milyon lira, Yavaş'a da açıklanmayan oranda ödeme yapıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal