CHP'nin Adayı İmamoğlu'nun Emlak Kralı Olduğu Ortaya Çıktı

“Alt katı ahır olan 60 metrekarelik evde büyüdüm” diyerek kendini acındırmaya çalışan CHP adayı İmamoğlu'nın emlak kralı olduğu ortaya çıktı. İmamoğlu'nun, babası ve eşinin üzerine kayıtlı en az 32 ofis, 23 mesken-daire, 25 dükkan, 5 villa ve 37 arsa bulunuyor

15.06.2019-13:50 - (Son Güncelleme: 15.06.2019-13:35)

Mal varlığı hakkında mahkeme tarafından gizlilik kararı alan CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun neden böyle bir yola başvurduğu ortaya çıktı. İmamoğlu'nun kendisi, eşi, şirketi ve babası Hasan İmamoğlu'nun üzerine kayıtlı bir çok gayrimenkul olduğu belirlendi. İmamoğlu'nun bilinmeyen ortaklık ve şirketleri olduğu da öne sürülüyor.

AĞIRLIK BALIKESİR'DE  

"60 metrekarelik alt katı ahır olan evde büyüdüm" ifadesini sık sık kullanan CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun dudak uçuklatan bir serveti olduğu tespit edildi. İmamoğlu'nun ısrarla gizlemek istediği servetinin 'bir bölümü' Yeni Şafak tarafından ortaya çıkarıldı. İmamoğlu'nun büyük çoğunluğu bir dönem başkanlık yaptığı Beylikdüzü ile Büyüçekmece'de bulunuyor.  Güngören'de de hatırı sayılır gayrimenkul sahibi olan İmamoğlu ve ailesinin diğer adresi ise Balıkesir'de CHP tarafından yönetilen Edremit ilçesi.

OFİS DE VAR DÜKKAN DA...  

İmamoğlu'nun mal varlığının bir bölümü İmamoğlu İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi adına tescilli. Şirket adına 26 ofis, 15 mesken-daire, 19 dükkan, 6 büro ve 3 arsa bulunuyor. İmamoğlu'nun kendi soyadını taşıyan İmamoğlu İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi üzerinde Yakuplu mahallesinde 2016 ve 2017 senelerinde aldığı 2 arsanın toplam alanı 10 bin 317 metrekare. Ofislerin büyük çoğunluğu ise Gürpınar Çukurbostan'da. 1508 ada 3 paseldeki 4 blok binadaki 20 ofis, 9 dükkan ve 6 mesken, 2017-2018 senesinin farklı tarihlerinde kat karşılığı temlik ile satın alınmış. İmamoğlu İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi üzerine kayıtlı olan Gürpınar Mahallesi'ndeki 1294 ada 4 parseldeki binada 6 dükkan, 6 ofis ve 4 mesken bulunuyor.

47'Sİ BAŞKANLIKTAN SONRA  

Gürpınar Mahallesindeki 1638 ada 33 parseldeki binada yer alan 2 mesken de İmamoğlu'nun şirketi üzerine kayıtlı durumda. Yakuplu'da 716 parsel 4 adada sahile yakın bir mesafede bulunan 2 adet A tipi dubleks lüks villa da yine İmamoğlu İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi üzerine kayıtlı durumda.

İmamoğlu'nun şirketi üzerine Büyükçekmece'deki Yeni Gürpınar Mahallesi 1139 parsel 9 adada. Şirket üzerindeki toplam 69 gayrimenkulden 47'sine ilişkin işlemin Ekrem İmamoğlu'nun belediye başkanı olduğu 2014 senesinin ardından sonra gerçekleşmesi de oldukça dikkat çekici.

ZEYTİNLİKLER ARSA OLDU  

Ekrem İmamoğlu'nun kendi üzerine de çok sayıda taşınmazı bulunuyor. Örneğin Balıkesir'in Edremit ilçesinde İmamoğlu'nun tam 15 arsası var. Arsalardan 14'ü Güre Mahallesi'nde Kazdağları'nın eteğindeki Kavurmacılar bölgesinde bulunuyor. İmamoğlu'nun 3 bin 455 metrekaresine sahip olduğu müşterek arsa ise Güre Mahallesi Küçüktepe bölgesinde. Fiilen zeytinlik özelliği olan bölge, CHP'li Edremit eski Belediye Başkanı Kamil Saka zamanında yapılan değişikle imara açılmış. Bu süreçte arazilerin "zeytinlik vasfını kaybetmiş alan" statüsüne sokulması amacıyla çok sayıda zeytin ağacı katledildi, bazı ağaçlar ise kağıt üzerinde yok sayıldı. Bu kararla zeytinlik parsellerin üzerine 2 katlı villa yapılabildi. Belediyenin İmamoğlu'na diğer kıyağı da bazı parsellerin birleştirilmesi oldu.

BODRUM VE ZEYTİNLİK'TE 5 VİLLA  

CHP'nin adayı İmamoğlu'nun mal varlığı bununla da bitmiyor. Çanakkale Bigalı köyünde 2 kagir ev ve damı bulanan İmamoğlu'nun Beylikdüzü Kavaklı'da 1'i Triplexs 3 daire/mesken, 3 dükkan, 1 arsa ve 1 tarlası bulunuyor. Gürpınar'da 2 dükkanı olan CHP adayı, Trabzon Ortahisar'da da 1 arsa sahibi. Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu'nun da hatır sayılır şahsi tapusu var. Dilek İmamoğlu'nun Bodrum'un meşhur Çukurbük bölgesinde de 2 katlı villası bulunuyor.

Ekrem İmamoğlu'nun babası Hasan İmamoğlu'nun da Edremit Güre'de 9 parsellik onlarca metrekare arazisi var. FAKAT bu parsellerden bir kaçı tevhit işlemi ile birleştirilmiş. Aslında zeytinlik olup daha sonradan CHP'li belediye tarafından imara açılan bu araziler içinde yer alan 599 ada 1 nolu 5 bin 425 metrekare arsa üzerinde 2'şer katlı 4 villa (8 bağımsız yapıdan oluşuyor) bulunuyor. 

AVM'YE ORTAK  

Beylikdüzü'nde bir çok proje gerçekleştiren  İmamoğlu'nun Park Teras AVM'ye de ortak olduğu daha önce tespit edilmişti.

Yenişafak'ın haberine göre CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü'nde bir çok projenin ortağı olduğunu bizzat kendisi açıklamıştı. Bu yerlerden birisinin 'Park Teras AVM' olduğunu Beylikdüzü Belediye Meclisi'nde düzenlenen toplantısında açıkça itiraf etmişti. İmamoğlu'nun özel bir düzenleme ile içki ruhsatı aldığı AVM'de kaç dükkanı olduğu ise bilinmiyor. Bunun yanı sıra İmamoğlu'nun birinci dereceden yakınlarının malvarlıkları da soru işareti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal