CHP'li Vekilden Yerli Ürünlerle Alakalı İlginç Öneri!

CHP'nin Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, yerli ürünlerin teşvik edilip ön plana çıkarılması için etiketlerinin üzerine kalp şekli konulmasını teklif etti.

11.09.2018-13:15 - (Son Güncelleme: 11.09.2018-13:08) CHP'li Vekilden Yerli Ürünlerle Alakalı İlginç Öneri!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, "Yerli ve milli mallarımızın hemen tanınmasını ve öne çıkmasını sağlayacak bir etiket düzenlemesinin olmasını, yerli ve milli mallarımızın etiketlerine kalp biçiminde Türk bayraklarının eklenmesini öneriyoruz." dedi.

''HEPİMİZ BİR ARAYA GELMELİYİZ''

Kaya, Mecliste yaptığı basın toplantısında, Türkiye'nin ağır ekonomik şartlarla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Şartlar ne derece zorlu olursa olsun çıkış yolu bulunduğunu söyleyen Kaya, Türk milletinin, en karanlık dönemlerden bile başarıyla çıkarak aydınlık geleceğini kurmayı başardığını ifade etti.

Meydana gelen ekonomik sıkıntıların aşılmasında yerli ve milli tavrın önemli olduğuna dikkat çeken Kaya, "Bu tür dönemlerde iktidarıyla, muhalefetiyle hepimiz bir araya gelmeli ve devletin çıkarları etrafında bir araya gelmeliyiz." diye konuştu.

''YERLİ ÜRÜNLER YETERİNCE KORUNMUYOR''

Marketlerde ve perakende satış yerlerinde, raflardaki malların yüzde 80'den çoğunun ithal ürünlerden meydana geldiğini söyleyen Kaya, yerli ve milli ürünlerin yeteri kadar korunmadığını iddia etti.

Kaya, yaptıkları incelemelerde, yerli ürün satın almak isteyen insanların, barkod kodlarının küçük yazılması ve okunaklı olmaması sebebiyle yanlışlıkla ithal ürünleri yerli ürün diye satın aldıklarını bildiklerini kaydetti.

TÜRK BAYRAKLI ÇÖZÜM

Problemin çözümü ile alakalı tekliflerde bulunan Kaya, "Yerli ve milli mallarımızın hemen tanınmasını ve öne çıkmasını sağlayacak bir etiket düzenlemesinin gerçekleştirilmesini, yerli ve milli mallarımızın etiketlerine kalp biçiminde Türk bayraklarının ilave edilmesini öneriyoruz. Böylece yerli ve milli mallarımız tüketiciler tarafından basitçe fark edilecek, tanınacak ve bu malların satın alınması teşvik edilmiş olacaktır." ifadelerini kullandı.

Öte taraftan Kaya, marketlerin milli mallardan ciro primi, raf ve dağıtım parası almaması teklifinde de bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal