CHP'li Vekil Yurt Dışına Kaçarken Yakalandı

CHP'de aday listelerinin belli olmasının sonrasında tekrardan listede yer bulamayan Eren Erdem eşi ve çocuğu ile yurt dışına çıkmak için geldiği havalimanında durduruldu. Yargılandığı FETÖ mahkemesinden kaynaklı yurt dışına çıkış yasağı bulunuyordu.

21.05.2018-15:55 - (Son Güncelleme: 21.05.2018-16:17)

Cumhuriyet Halk Partisi’nde liste dışı kalarak milletvekili aday listesinde yer bulamayan CHP milletvekili Eren Erdem, eşi ve çocuğu ile birlikte bu sabah Atatürk Havalimanı'ndan Almanya'ya gitmeye çalıştığı havalimanından FETÖ davasının kabul edilmesi sebebiyle geri çevrildi.

ALMANYA'YA GİDİŞİNE İZİN VERİLMEDİ

CHP Milletvekili Eren Erdem, hakkındaki ülke dışına çıkış yasağı sebebiyle Almanya'ya gidemedi. Eren Erdem, eşi ve çocuğuyla Almanya'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne ulaştı. Pasaport kontrolü esnasında yapılan kontrol sonucunda CHP’li Erdem'e, hakkında İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'nce konulan yurt dışına çıkış yasağı bulunduğu açıklandı.

Bu sebeple CHP’li Eren Erdem'in Almanya'ya gitmesine müsaade edilmedi. Milletvekili Eren Erdem'in eşi ve çocuğunun Almanya'ya gittiği bilgisine ulaşıldı.

CHP’li Milletvekili Eren Erdem, sosyal paylaşım sitesi olan Twitter üzerinden paylaşımında, hakkındaki yurt dışı çıkış yasağını, önceden planladıkları rutin bir seyahate çıkarken öğrendiğini ifade ederek, "Benim pasaportumda tonlarca giriş çıkış mührü var. Ben 3 yıldır yargılanıyorum. Bu davalar yeni değil. Dokunulmazlığı kalkan herkes cezaevine girebilir. Yurt dışı çıkış yasağı ilk defa konulmuyor’’ şeklinde konuştu.

MAHKEME SÜRECİ

FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe teşebbüsünde yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni CHP Milletvekili Eren Erdem hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek", "gizli tanığı deşifre etmek" ve "soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçlarından 9,5 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

Adli kontrol hükümleri çerçevesinde CHP’li Erdem hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal