CHP’li Tanal Kanal İstanbul Projesinin Durdurulması İçin Harekete Geçti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın “Kanal İstanbul’un tüm hazırlıkları bitmek üzere, seneye kazmayı vuracağız” açıklamalarının yankıları devam ediyor.

19.12.2019-13:34 - (Son Güncelleme: 19.12.2019-14:49) CHP’li Tanal Kanal İstanbul Projesinin Durdurulması İçin Harekete Geçti

İmamoğlu'ndan Turhan'a: Ne bu acele ya, 'kazmayı vuracağız', ne kazması bu ya

Kanal İstanbul projesinin doğaya olumsuz etkileri olacağı gerekçesiyle Çevre Bakanlığı’na olumsuz rapor sunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Bakan Turhan’a "Ne bu acele ya, 'kazmayı vuracağız', ne kazması bu ya” sözleriyle seslendi.

Projeye tepki gösteren bir başka CHP’li ise İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal oldu.

“Kanal İstanbul projesinin hukuka aykırı olduğu hakkında tavsiye niteliğinde karar alınması” talebiyle Kamu Denetçiliği Kurumu’na (Ombudsmanlık) başvuran Tanal dilekçesinde, oluşması muhtemel sorunlara değindi.

Karadeniz ve Marmara Denizi arasında yapay bir su yolu oluşturulması planı olan Kanal İstanbul projesi nedeniyle kara ekosistemi, deniz ekosistemi, çevre gibi alanlarda sıkıntıların doğacağını savunan Tanal, uluslararası ilişkiler ve uluslararası hukuk anlamında da sorunların yaşanacağı görüşünde.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal