Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

CHP'li Sezgin Tanrıkulu PM'ye Giremedi

Terör örgütü PKK'yı sevindiren açıklamalara imza atan Tanrıkulu, PM üyeliği seçimlerinde delegelerden yeterli oyu alamadı.

05.02.2018-11:17 - (Son Güncelleme: 05.02.2018-10:57) CHP'li Sezgin Tanrıkulu PM'ye Giremedi

Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğü dönemde yaptığı açıklamalarla tepkileri üzerine çeken CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na karşı parti içerisinde de bir tepki oluştu.

SİHA SEZGİN PARTİ MECLİSİ'NDE YOK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi üyeliği seçimleri için hazırladığı anahtar listede yer alan Tanrıkulu, delegeden destek alamadı.

Terörisleri sevindiren açıklamalar yapan Sezgin Tanrıkulu, Parti Meclisine giremeyen 9 kişi arasında yer aldı.

9 KİŞİLİK PARTİ MECLİSİ LİSTESİ DIŞINDA

Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer almasına rağmen PM'ye giremeyen isimler: Ekrem Kerem Oktay, Sezgin Tanrıkulu, Umut Tekin, Ali Rıza Yılmaz , Ali Hikmet Akıllı, Erbil Aydınlık, Mehmet Bekaroğlu, Celal Çelik ve Fatma Güner.

Tanrıkulu, terörle mücadelenin omurgasını oluşturan SİHA'ların PKK'ya karşı kullanılmaması için elinden geleni yapmıştı.

SEZGİN TANRIKULU KİMDİR?

27 Mayıs 1963 senesinde dünyaya gelen Sezgin Tanrıkulu Licelidir. Kürt asıllı Türk hukukçu ve siyaset adamı olan Sezgin Tanrıkulu 1997 Robert Kennedy İnsan Hakları ödülüne layık görülen görülmüştür. Tanrıkulu, 2010–2016 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

İlk olarak 2011 yılında Türkiye genel seçimleri'nde CHP İstanbul milletvekili olarak meclise girmiştir.

Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimleri'nde tekrar CHP İstanbul milletvekili olarak meclise giren Sezgin Tanrıkulu 25 Ocak 2016 tarihinde Genel Başkan yardımcılığı görevi sonlandırılmıştır.

Kürtçe ve orta düzeyde İnglizce bilen Sezgin Tanrıkulu evli ve 3 çocuk babasıdır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın...

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;