CHP'li İBB’ye Bağlı İGDAŞ’ın Fatura Oyunu Son Buldu!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun 30 günden fazla doğalgaz faturası düzenlenemeyeceği uyarısı sonucu İGDAŞ, abonelere gönderdiği 30 günden fazla süreyi kapsayan faturaları yeniden belirleyecek.

10.05.2020-14:24 - (Son Güncelleme: 11.05.2020-20:22) CHP'li İBB’ye Bağlı İGDAŞ’ın Fatura Oyunu Son Buldu!

Doğalgaz abonelerinin yüksek fatura tutarları sebebiyle EPDK’ya yapmış olduğu şikayet sonucu İGDAŞ 30 günü aşan faturaları yeniden düzenleyecek.

Ödenmiş faturaların 30 günden fazla günü kapsayan kısımları istenmesi halinde abonelere iade veya bir sonraki faturaya yansıtılacak.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan İGDAŞ; coronavirüs salgını sebebiyle doğalgaz sayaçlarının okunmasında aksaklık yaşandığını, bazı abonelerin sayaçlarının okunması işleminin 30 günü aştığını, bunun da mecburiyetten kaynaklandığını ifade etti.

ÖDENMEYEN FATURALAR YENİDEN DÜZENLENECEK

Faturaların tüketilen bedel üzerinden düzenlenmiş olmasına ilişkin, bazı abonelerin sayaçların okunmasının 30 günü geçtiğini, bunun da fatura tutarını artırdığını ifade eden İGDAŞ, “Ödenmeyen faturaları iptal ederek, 30 güne karşılık gelecek yeni faturalar düzenlenmesi için çalışma başlattı" sözlerine yer verdi.

Abonelerin talebi halinde ödenmiş faturaların da 30 günlük olarak yeniden düzenleneceğini ifade eden İGDAŞ, 30 günden fazla kısmı kapsayan kısmın ise bir sonraki faturaya yansıtılacağını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal